Preokret Intera u, verovatno, poslednjoj utakmici Eriksena

13.12.2020

14:00 >> 16:48

0

Autor: J. T.

Danac besan napustio teren

Preokret Intera u, verovatno, poslednjoj utakmici Eriksena
Copyright Profimedia/Jonathan Moscrop/Sportimage

Podeljena su mišljenja o trenerskim kvalitetima Antonija Kontea. Neki ga smatraju srećkovićem, a neki neshvaćenim genijem. O tome će se sigurno ponovo debatovati posle Interovog gostovanja na Sardiniji.

Kaljari je pobeđen 3:1, preokretom u finišu utakmice, a po besnoj reakciji prilikom zamene u 58. minutu, ovo je bio verovatno poslednji nastup od ranije nezadovoljnog Kristijana Eriksena u plavo-crnom dresu.

Bila je ovo još jedna u nizu ovosezonskih utakmica koje danski vezista nije odigrao do kraja, s tim da je posle nekoliko ulazaka u nadoknadi, ovaj put šansu dobio od prvog minuta. Bio je među najboljima u redovima gostiju, koji su gubili od 42. minuta pogotkom Rikarda Sotila, ali je Konte i pored toga rešio da ga izvede sa terena.

Izašli su Eriksen i Darmijan, a ušli Sensi i Jang. Bivši fudbaler Totenhema, koji je prošle zime stigao u Inter za 20.000.000 evra, burno je reagovao kraj aut-linije i gotovo je izvesno ono o čemu se već dugo priča – da će u januaru napustiti klub.

Možda i ne bi bilo tako da je Barela u 77. i D’Ambrosio u 84. minutu nisu doneli preokret posle akcija iz kornera, koji je potom potvrđen golom Lukakua. Možda bi u suprotnom Konte bio taj kom ide, jer je ispadanje iz Lige šampiona (i Evrope) bio neočekivan udarac za klub.

Ipak, drugo mesto sa dva boda manje od gradskog rivala Milana (i utakmicom više) plasman su koji donosi veru u titulu, pa će Konte sigurno još neko vreme biti u klubu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike