Finci, veliki ste! (VIDEO)

12.06.2021

19:23 >> 19:33

0

Autor: Adam Štulić

Sjajan potez finskih reprezentativaca i navijača

Finci, veliki ste! (VIDEO)
Copyright Tanjug/Wolfgang Rattay/Pool via AP

Iako je fudbal ove subote potpuno u drugom planu, profesionalizam je neumoljiv. Reprezentativci Finske i Danske morali su da se vrate na teren i nastave meč prvog kola prvenstva Evrope, koji je prekinut u finišu prvog poluvremena.

Podsetimo, reprezentativac Danske Kristijan Eriksen srušio se na teren, posle čega je usledila dramatična borba za njegov život.

Lekarski tim je posle višeminutne reanimacije uspeo da povrati iskusnog vezistu, koji u jednom trenutku nije davao nikakve znake života, a pošto su mu doktori na licu mesta stabilizovali stanje, Eriksen je prebačen u bolnicu.

U dogovoru sa zvaničnicima utakmice i predstavnicima obe selekcije, UEFA je donela odluku da se meč nastavi, a slika koja je mogla da se vidi nekoliko trenutaka pre nego što su fudbaleri potrčali za loptom izaziva divljenje.

Naime, celokupna ekipa Finske, zajedno sa svojim navijačima, koji su bili na nogama, aplauzom su dočekali povratak danskih reprezentativaca na teren, kojima je u ovom trenutku, bez ikakve dileme, najmanje stalo do igranja fudbala.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike