Zvezda ga vratila u život: Falčineli grabi ka najboljem učinku karijere

14.12.2020

06:03 >> 08:15

0

Autor: J. T.

Gol u svakoj drugoj utakmici

Zvezda ga vratila u život: Falčineli grabi ka najboljem učinku karijere
Copyright MN Press

Pratiće Dijega Falčinelija promašen penal na Kipru u meču protiv Omonije sve dok bude nosio dres Crvene zvezde, ali reakcija Italijana koja je usledila posle njegovog tek drugog nastupa za klub nagoveštava da mu to nije problem.

Dobrim igrama i golovima uspeo je da se nametne Dejanu Stankoviću za izbor prvog špica – što, istini za volju, zbog očajne forme i povreda Boaćija i Pavkova, i nije bilo posebno teško.

Iskusni 29-godišnji napadač uspeo je da postigne sedam prvenstvenih golova i dva gola u Ligi Evrope, tako da je u 19 nastupa ukupno devet puta bio strelac. Skoro pa na svakoj drugoj utakmici.

Imajući u vidu da crveno-bele do zimske pauze čekaju još dva duela, protiv Metalca u Gornjem Milanovcu i Rada na Banjici, vrlo je moguće da će Dijego Falčineli stići do dvocifrenog broja golova za polusezonu, što je svakako učinak vredan pohvale. Ono što posebno može da raduje Stankovića i Zvezdin stručni štab jeste činjenica da Falčineli nije daleko od najboljeg učinka u karijeri: 15 golova za Peruđu u sezoni 2014/’15. (14 u Seriji B i jedan u Kupu Italije).

Uspeo je Italijan u Beogradu da oživi karijeru posle tri “mršave” sezone u kojima je nosio dresove Sasuola, Fiorentine, Bolonje i Peruđe. Ponovo daje golove, ekipa je prva na tabeli, igraće u šesnaestini finala Lige Evrope, i sve to bi trebalo tokom zime dodatno da pojača njegovo samopouzdanje. Kao i da natera rukovodstvo crveno-belih da otkupe njegov ugovor od Bolonje za 1.000.000 evra isplaćenih u tri rate. Odgovor je potrebno dati do aprila, ali se on može očekivati već tokom zime…

– Imamo puno razloga za zadovoljstvo. Ostvarili smo veliki rezultat i treba da budu svi ponosni na nas. Sumiraćemo utiske po završetku, čekamo i protivnika u šesnaestini finala Lige Evrope, tako da imamo vremena i da se dobro odmorimo za prolećne obaveze. Želeo bih da zahvalim i navijačima koji su nam davali podršku, iako nisu mogli da budu na stadionu – izjavio je Falčineli posle utakmice sa OFK Bačkom u kojoj je bio strelac drugog gola u pobedi rezultatom 2:0.

– Naravno, drago mi je zbog gola, ali pre svega zbog toga što smo i poslednji meč na “Marakani” uspeli da rešimo u našu korist. Sjajni smo bili ove jeseni na našem stadionu, primili smo svega nekoliko golova, a dali smo ih mnogo. Imponuje mi što imam golove na svom kontu i što je cela ekipa u dobroj formi. Ostalo nam je da odradimo još dva meča i da idemo na više nego zasluženi odmor – istakao je Italijan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike