"Marakana" neosvojiva tvrđava u 2020: Ivanić i Falćineli spustili zavesu

13.12.2020

17:55 >> 22:13

0

Autor: Jovan Terzić

Crveno-beli odigrali poslednju utakmicu na svom stadionu ove godine

"Marakana" neosvojiva tvrđava u 2020: Ivanić i Falćineli spustili zavesu
Copyright MN Press

U poslednjoj, 20. utakmici na svom stadionu ove godine, fudbaleri Crvene zvezde nisu dozvolili senzaciju. Trostruki uzastopni šampion i trenutno vodeći tim Superlige Srbije bez mnogo problema savladao je pretposlednju OFK Bačku – 2:0. (tok utakmice i video)

Golovima Mirka Ivanića u 46. i Dijega Falćinelija u 56. minutu crveno-beli su vratili devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan i nastavili sjajan niz na stadionu “Rajko Mitić” u 2020. Ovo je bila 17. pobeda, uz tri remija ekipe Dejana Stankovića. Dakle, bez poraza završili su godinu ako domaćini, a do odlaska na pauzu predstoje im još dva duela. U sredu u Gornjem Milanovcu protiv Metalca, a onda u petak protiv Rada na Banjici u osmini finala Kupa Srbije.

Pored uspešnog niza u ulozi domaćina, crveno-beli su odigrali i još jednu utakmicu bez primljenog gola. Milana Borjana je večeras zamenio Zoran Popović, koji je bio uspešan poput svog kapitena, pa su je Zvezdin tim sada bez primljenog gola čak 670 minuta.

Što se tiče dešavanja na terenu, statistika najbolje govori. Zvezda je imala čak 18 šuteva i 16 kornera. Posao domaćinu u prvom poluvremenu prilično je otežavao golman OFK Bačke, Aleksa Milojević. Sjajni čuvar mreže, ipak, dvaput je kapitulirao ubrzo po povratku sa odmora i to opa puta posle “odbitka”, kada njegovi saigrači nisu uspeli da otklone opasnost na njegove uspešne intervencije.

Dominirala je Zvezda terenom, što pokazuje ogroman broj kornera koje su izveli domaći fudbaleri.

Ponovo je Dejan Stanković odmorio neke od standardnih prvotimaca, isprobao Strahinju Erakovića na levom beku,, a iako je počeo utakmicu u formaciji 4-2-3-1, drugo poluvreme je promenio u 4-4-2 sa Falćinelijem i Boaćijem u špicu, što je još jednom dalo rezultat…

CRVENA ZVEZDA – OFK BAČKA 2:0 (0:0)
/Ivanić 46, Falćineli 56/

ZVEZDA Popović – Gobeljić (46. Gajić), Pankov, Milunović, Rodić (66. Eraković) – Sanogo, Petrović (46. Boaći) – El Fardu Ben (66. Vukanović), Nikolić, Ivanić – Falćineli (77. Pavkov).
BAČKA: Milojević – Parađina, Rađen, Zdravković, Mijatović – S. Stojanović (84. Marinković), Škorić – Ratković (72. Velemir), Eskić (61. M. Stojanović), Gavrić (84. Zličić)  – Pisačić (84. Tomović).
Sudija: Dragan Čolović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike