Kevine, veliki si majstor: De Brujne rasplakao Kopenhagen

17.06.2021

18:02 >> 21:28

0

Autor: Adam Štulić

Belgijanci posle preorketa savladali Dance

Kevine, veliki si majstor: De Brujne rasplakao Kopenhagen
Copyright Radost Belgijanaca Tanjug/Wolfgang Rattay, Pool via AP

Jedan potez Pedra Martineza okrenuo je utakmicu Danske i Belgije za 180 setepeni. Na „Parken“ stadionu u Kopenhagenu u prvom poluvremenu je postojao samo domaći tim, ali je ulazak Kevina De Brujnea „dao veštačko disanje“ „đavolima“, koji su posle preokreta savladali Dance i obezbedili mesto u nokaut fazi EP – 1:2 (1:0).

Nošeni velikom podrškom s tribina i emotivnim nabojem igranja za Kristijana Eriksena, u čiju čast je utakmica bila zaustavljena u 10. minutu, Danci su već u drugom minutu preko Poulsena došli do prednosti i pravo je čudo kako su na poluvreme otišli samo sa golom prednosti.

Rastrčani reprezentativci Danske sveli su rivala na samo jedan šut ka golu za 45 minuta, ali su u nastavku platili danak propuštenim prilkama u prvom delu meča.

Ulazak fudbalera Mančester sitija, koji je propustio premijeru s Rusijom zbog povrede koju vuče iz finala Lige šampiona, potpuno je promenio sliku na terenu, a sjajni vezista je sa dva poteza odveo Belgiju u osminu finala kontinentalnog šampionata.

Najpre je u 54. minutu, posle maestralne minijature u kaznenom prostoru rivala, servirao na tacni gol za izjednačenje Torganu Azaru, da bi u 70. minutu, veoma preciznim udarcem sa dvadesetak metara, doneo veliko slavlje Belgijancima.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike