Euro 2020, 8. dan - Englezi zakomplikovali sebi put u osminu finala, Škoti sačuvali nadu sebi i Hrvatima

18.06.2021 | 10:33 >> 21:20

Autor: Pavle Knežević

Bilo je puno uzbuđenja na EP

Copyright Patrik Šik/AP

Završen je osmi dan Evropskog prvenstva, koji su obeležile tri veoma intrigantne utakmice. Igralo se u Sankt Peterburgu, Glazgovu i Londonu, a na programu su bile utakmice u Grupama D i E.

Situacija ni pre početka utakmica u petak nije bila sasvim jasna, a na kraju dana jasno je samo da će u poslednjim mečevima grupne faze “prštati na sve strane”.

Program su osmog dana na EURO otvorili Švedska i Slovačka, dva tima koja su napravila manja ili veća iznenađenja u prvom kolu. Šveđani su odoleli Špancima, a Slovaci su iznenadili trijumfom nad Poljskom, a pritom su ostavili i fenomenalan utisak. Ipak, velika tri boda sa starta takmičenja, Slovaci nisu potvrdili u drugom meču na EURO, pošto su minimalnim rezultatom poraženi od “vikinga”. Pročitajte detaljnije.

Svetski vicešampion Hrvatska nalazi se na pragu eliminacije sa EURO posle prve faze šampionata. Pošto su u prvom meču poraženi od Engleza, izabranici Zlatka Dalića ni u drugom duelu na EP nisu uspeli da upišu pobedu. Protiv Češke praktično nisu imali pravo na “kiks”, ali su na kraju odigrali “mršavih” 1:1. Česi su u prvom kolu pobedili Škotsku, uz najlepši gol turnira do sada.

Dan su zatvaraju “stari neprijatelji” Engleska i Škotska. od duela ostrvljana na “Vembliju” očekivalo se mnogo, na kraju po jedna prava šansa na obe strane i podela bodova u meču bez golova.

Biće zanimljivo, pratite dešavanja na Euru danas na našem portalu!

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

“Mršav” remi Engleza i Škota

Engleska je imala meč loptu da overi plasman u nokaut fazu EP, ali je protiv velikog rivala propustila. Škoti su bili strpljivi, nisu dozvolili favorizovanom rivalu da ih “navuče na tanak led” i na kraju su osvojili bod kojim su sačuvali šansu da se bore za nokaut fazu kontinentalnog šampionata. Pročitajte detaljnije.

Početne postave za poslednji meč osmog dana EP

Ostrvskim derbijem između Engleske i Škotske spušta se zavesa na osmi dan na EURO. Ovo su početne postave dve selekcije:

Prva navijačka tuča na EURO

Uoči meča Engleske i Škotske na “Vembliju” došlo je do nekoliko navijačkih incidenata na ulicama Londona, a jedan od njih zabeležen je kamerama i našao se na društvenim mrežama.

Hrvati remizirali sa Česima, osmina finala je sve dalje

Morali su Hrvati da pobede Češku u drugom kolu EURO kako bi zadržali realne šanse za nastavak takmičenja, ali posle meča su, ipak, bliži pakovanju kofera. Posle 90 i kusur minuta na “Hampden parku” “vatreni” su igrali samo 1:1 sa Česima. Pročitajte detaljnije.

Sjajne vesti iz Danske

Fudbaler Kristijan Eriksen prema medijima u Danskoj, uspešno je operisan gde mu je ugrađen defibrilator, aparat koji će mu kontolisati otkucaje srca. To je potvrdio i Danski fudbalski, koji je potvrdio da je urađen hiruški zahvat i da je pušten na kućno lečenje. Pročitajte detaljnije.

Sastavi za meč Hrvatske i Češke

Sve je spremno za okršaj Hrvatske i Češke na “Hampden parku”. Ovo su početne postave:

Šveđani idu ka drugoj fazi

Posle remija sa Španijom na startu EP, Švedska je ostvarila i prvi trijumf. Od prvog minuta “vikinzi” su bili konkretniji rival na meču sa Slovačkom, koja nije izdržala veliki pritisak. Na kraju, Hamšik i drugovi pali su sa bele tačke, gol odluke postigao je u 77. minutu Forsberg.

Boris Džonson i vlada Britanije u teškoj situaciji

UEFA dala ultimatum, finale se možda seli u naš komšiluk. Svi detalji (ne)očekivanog problema.

UEFA rekla “STOP!”

Okončana je pobuna igrača protiv Koka-kole i drugih sponzora, pošto je UEFA izdala takvo naređenje. Ostaje da se vidi da li će svetske zvezde to poštovati…

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam