Dubravka činio čuda, pa „poklonio“ pobedu Šveđanima

18.06.2021

15:01 >> 15:48

0

Autor: Adam Štulić

Vikinzi bili bolji, do zaslužene pobede stigli sa bele tačke

Dubravka činio čuda, pa „poklonio“ pobedu Šveđanima
Copyright Radost Šveđana posle gola Forsberga Tanjug/Anatoly Maltsev, Pool via AP

Posle remija sa Španijom na startu EP, Švedska je ostvarila prvi trijumf na kontinentalnom šampionatu. Ofanzivniju i konkretniju igru u duelu sa Slovačkom, „vikizni“ su krunisali u finišu meča, golom Forsberga sa bele tačke – 1:0 (0:0).

Šveđani su od starta bili konkretniji rival. Pritiskali su poslednju liniju Slovaka, pretili uglavnom iz prekida, ali je defanzivni bedem Tarkovićevog tima funkcionisao besprekorno i relativno lako otklanjao opasnost pred golom Dubravke.

Slika se nije promenila ni u drugom delu utakmice, s tom razlikom što su prilike Šveđana bile znatno opasnije. U 59. minutu, Dubravka je refleksnom intervencijom sačuvao mrežu posle šuta glavom Augustinsona, desetak minuta kasnije golman Njukasla je odbranio pokušaj Isaka i kada se činilo da će pontiti epitet igrača utakmice, napravio je grešku i otvorio rivalu put do tijumfa.

Igrao se 76. minut, čuvar mreže Slovaka je zakasnio sa istrčavanjem, oborio isaka i skrivio penal. Pročitao je Dubravka u koju će stranu Forsberg šutirati, ali je udarac fudbalera Lajpciga bio izuzetno precizan.

Pokušali su Slovaci do kraja da promene rezultat, preuzeli su inicijativu, ali bez konretnog učinka pred golom rivala.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike