Istorijski dan za srpski fudbal: Superliga još tri godine na Areni, Telekom uz FSS!

18.06.2021

16:00 >> 19:22

0

Arena kompletirala drim tim

Istorijski dan za srpski fudbal: Superliga još tri godine na Areni, Telekom uz FSS!
24sedam/ Katarina Mihajlović

Istorijski dan za srpski fudbal! Telekom Srbija, Arena Channels Group i Fudbalski savez Srbije potpisali su danas ugovor o sponzorstvu, koji garantuje da će se najbolji srpski fudbal i dalje gledati isključivo na kanalima TV Arena sport.

Svečanom činu u hotelu “Hilton” prisustvovali su generalni direktor Telekoma, Vladimir Lučić, vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Nenad Bjeković, selektor “orlova” Dragan Stojkvić i generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić.

Svečano potpisivanje ugovora u Beogradu okupilo je vrhušku domaćeg fudbala i niko od njih nije krio zadovoljstvo.

24sedam/ Katarina Mihajlović

– Telekom Srbija je godinama pomagao klubove u Srbiji, a sada smo otišli korak dalje i potpisali ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, koji nam mnogo znači. Naša kompanija i TV Arena sport mnogo pažnje polažu na domaći sport, jer je on osnova svega i nadam se da će ovo biti značajno da se krene napred i krene sa velikim uspesima i na klupskom i na reprezentativnom planu – rekao je generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić.

Arenin “drim tim”

Direktor Arena channels group Nebojša Žugić bio je presrećan i istakao je velike želje svih.

– Svi znamo da je ugovor sa FSS deo naše strategije popularizovanja domaćeg sporta. Mi smo prošle godine pokrenuli multiprenose u emisiji “Kao nekad”. Onda smo omogućili svim navijačima da svoje ljubimce gledaju svaki meč, iz kola u kolo, a ne kao do tada, kada bi se suočavali sa našim najvećim ekipama. Uz sve to u emisijama imamo pregled kola, stručne analize, brojne goste, što sve zajedno stvara jednu lepšu sliku i utiče na podizanje interesovanja za naš fudbal. Naravno, u planu nam je kupovina nove opreme kako bi prenosi bili kvalitetniji. U saradnji smo sa FSS oko uvođenja VAR sistema, što će opet na svoj način popularizovati fudbal. Takođe, obezbedili smo prenose mečeve Uefa takmičenja – rekao je Žugić, a onda nastavio:

24sedam/ Katarina Mihajlović

– Nadam se da ćemo imati najmanje tri kluba u UEFA takmičenjima i da ćemo ih gledati na našim kanalima . Dakle, ovim ugovorom mi smo kompletirači naš “drim tim” ili, na srpskom rečeno, tim snova, jer ćemo gledati na Areni i Seriju A, i La ligu, i francusku ligu, UEFA takmičenja i domaću ligu koja po gledanosti uopšte ne zaostaje za ostalim evropskim takmičenjima. Zahvaljujem našoj matičnoj kompaniji Telekomu Srbija na podršci koju nam pružaju i razumevanju za važnost kvalitetnog sadržaja na nasim kanalima. Nadam se da mi niko neće zameriti kad kažem da je Vlada Lučić u oblasti telekomunikacija ono što je Piksi u našoj reprezentaciji. On je naš selektor. Uz ogromnu pomoć koju predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije daju za razvoj srpskog sporta, s pravom očekujemo da rezultati budu respektabilni. Selektoru Stojkoviću čestitam početak rada sa selekcijom, uz želju da mu se ostvare sve zamisli i da obraduje našu naciju. Srbija već ima najboljeg tenisera i košarkaša, a ja se nadam da će dobiti i najboljeg fudbalera – rekao je Žugić.

Selektor Dragan Stojković Piksi ocenio je da je saradnja sa državom pravi potez.

24sedam/ Katarina Mihajlović

– Zadovoljstvo mi je što prisustvujem istorijskom trenutku za srpski fudbal, i što je FSS, i srpski fudbal uopšte, izabrao državu Srbiju za partnera, jer neka iskustva kažu da vrhunski sport postiže najbolje rezultate kada se osloni na državu i njene institucije. Ovo je tek početak, verujem da ćemo iz ovoga izaći jači i spremniji da se nosimo sa najboljima na svetu – kazao je Stojković.

24sedam/ Katarina Mihajlović

Zamenik predsednika FSS, sa ovlašćenjima predsednika, Nenad Bjeković podsetio je da je ovo najveći ugovor u istoriji srpskog fudbala.

– Zadovoljstvo mi je da prisustvujem ovom istorijskom trenutku, jer nikad u srpskom sportu nije potpisan veći ugovor o sponzorstvu od današnjeg. Srećni smo što je najveći brend Srbije prepoznao našu nameru da srpski fudbal učinimo boljim i na tome smo im neizmerno zahvalni. Od ugovora sa Arena Sport Tv očekujemo da svojim profesionalizmom doprinesu promociji našeg fudbala, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi