Hrvati bliži pakovanju kofera, nego osmini finala EP

18.06.2021

18:01 >> 18:18

0

Autor: Adam Štulić

Vatreni izvukli bod protiv Čeha

Hrvati bliži pakovanju kofera, nego osmini finala EP
Copyright Detalj s meča Hrvatske i Češke AP Photo/Petr David Josek

Odavno je jasno da je ovaj tim Hrvatske daleko od onog koji je poneo titulu svetskog vicešampiona. „Vatreni“ se već mesecima unazad muče, a posle porza od Engleske na startu EURO, izabranici Zlatka Dalića ni u drugom meču na EP nisu uspeli da upišu tri boda.

Posle remija sa Češkom (1:1), Hrvati su bliži povratku kući, nego plasmanu u osminu finala kontinentalnog šampionata.

Od starta meča videlo se da Modrić i drugovi imaju poteškoća da ugroze gol rivala, koji je do vođstva došao posle penala koji je skrivio Dejan Lovren.

Da je situacija bila diskutabilna potvrđuje i to što je glavni arbitar na belu tačku pokazao tek pošto je konsultovao VAR, s obzirom da je iskusni defanzivac u skoku, nenamerno udario u lice Šika, koji je krvavog nosa sa 11 metara matirao Livakovića u 37. minutu.

Dalić je na poluvremenu napravio dvostruku promenu. Na teren je poslao Ivanušeca i Petkovića, koji su uneli određenu dozu živosti u igru Hrvatske, koja je do izjednačenja došla u najboljem mogućem trenutku.

Igrao se 47. minut, kada je Kramarić na brzinu izveo prekid, dodao do Perišića, a krilni fudbaler Intera uneo loptu sa levog boka i slabijom nogom savladao Vaclika.

Posle izjednačujućeg gola Hrvati su preuzeli inicijativu, krenuli su odvažnije ka golu rivala, ali do kraja meča nisu uspeli da stignu do preokreta, pa će u poslednjem meču protiv domaćina grupe Škotske morati da jure pobedu kako bi sačuvali šanse za prolazak. Svaki drugi ishod ih vodi kući.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike