Škoti i Englezi razočarali, „goreće“ u završnom kolu grupne faze EP

18.06.2021

20:53 >> 21:07

0

Autor: Adam Štulić

Ostrvljani na Vembliju igrali bez golova

Škoti i Englezi razočarali, „goreće“ u završnom kolu grupne faze EP
Copyright Tanjug/Justin Tallis/Pool via AP

Očekivalo se mnogo, a dobilo gotovo ništa. Duel Engleza i Škota na „Vembliju“, kojim je zatvoren osmi dan EURO, razočarao je brojne fudbalske fanove, završivši se „najnepopularnijim rezultatom“ – 0:0.

Englezi su u petak uveče mogli da overe plasman u nokaut fazu EP, a sada će strepeti uoči poslednjeg meča grupne faze u kojoj se sastaju sa Česima.

Utakmica, kojoj je prethodila navijačka tuča na ulicama Londona, je bila prava ostrvska. Borbena, sa mnogo prekida, a upravo je posle jednog od njih Engleska imala najbolju šansu na meču. Na ubačenu loptu iz kornera najbolje je u kaznenom prostoru Škota reagovao Stouns, ali je na nesreću „gordog albiona“, posle šuta glavom pogodio stativu.

Englezi su većim delom meča bili rival koji je napadao, dok su škotski reprezentativci strpljivo čekali svoju priliku. Dočekali su je 62. minutu, kada je posle kornera sa desne strane Dajks šutirao, a loptu sa gol linije izbio Džejms.

Bilo je to praktično sve što je bilo vredno pomena sa ovog duela, do čijeg kraja su obe selekcije nekako stihijski pokušavale da dođu do gola. Na kraju, po svemu viđenom, zaslužena podela bodova.

Posle dva kola, Englezi i Česi imaju po četiri boda, dok su Hrvati i Škoti osvojili po jedan. U poslednjem kolu grupne faze igraju Engleska-Češka i Hrvatska-Škotska. Biće pakleno.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike