Zvezdin plan: Pet titula u narednih pet sezona, uskoro dolaze još dvojica igrača!

19.06.2021

12:32 >> 13:22

0

Terzić sumirao učinjeno i najavio planove

Zvezdin plan: Pet titula u narednih pet sezona, uskoro dolaze još dvojica igrača!
Copyright MN Press

Crvena zvezda je imala fantastičan početak prelaznog roka: “produžen” je trener Dejan Stanković, onda i najbolji igrač Aleksandar Katai, pa je doveden Aleksandar Dragović.

Tu nije kraj, “šuška se” o Aleksandru Prijoviću ili napadaču iz Engleske, ali to su za sad samo spekulacije. Direktor Zvezde Zvezdan Terzić otkrio je na današnjoj skupštini da je plan da se u narednih pet godina osvoji pet titula. Ali, i da će u narednih nekoliko dana stići još dvojica igrača.

– Već smo počeli pripreme za narednu sezonu. Sačuvali smo postojeći tim, doveli Aleksandra Dragovića, a u narednim danima ćemo realizovati jos dva dolaska. Niko od nosioca igre ne može da napusti klub bez obzira na finansijsku ponudu. Oformili smo izuzetno kvalitetan i konkuretan tim i time stvorili sve preduslove za ispunjenje zacrtanih sportskih ciljeva. To su šampionska titula i u narednoj sezoni, i plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja. Duboko verujem da imamo najbolji tim u poslednjoj deceniji. Verujemo u Dejana Stankovića i njegov stručni štab, i nadamo se novoj Ligi šampiona – rekao je Terzić na skupštini.

Nagađa se da su ta dvojica Prijović i još jedan defanzivac.

Šta je urađeno u poslednjih sedam godina

Zvezda je dobila novu skupštinu danas, a Terzić je sumirao sve urađeno od kada je pre sedam godina preuzeo rukovođenje klubom.

– Stvarno imam mnogo razloga da budem ponosan na pet osvojenih titula i četiri grupne faze Uefa takmicenja. Prezentovali smo vam danas nacrt strategije razvoja kluba za period 2022-2027. Videli ste da je naš plan u tom petogodišnjem periodu da osvojimo pet novih šampionskih titula i stalno igramo grupnu fazu Uefa takmicenja.

Promo/FK Crvena zvezda

Sportski ciljevi

Na sportske rezultate nema zamerki.

– Mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je Crvena zvezda ove sezone po četvrti put uzastopno igrala grupnu fazu UEFA takmičenja, i to veoma uspešno. Ovog puta Ligu Evrope. Važno je napomenuti da smo zbog korone i uslovljene promene formata kvalifikacija, sve tri utakmice igrali kao gosti, bez prava na revanš. Bez poraza u regularnom delu izgubili smo šansu da igramo plej-of za Ligu šampiona. Plasirali smo se u nokaut fazu prolećnog dela takmičenja. Imali smo istorijski dvomeč sa sedmostrukim šampionom Evrope Milanom. I neporaženi izašli iz tih duela, ali zbog gola u gostima Milano je prošao dalje. Opšte mišljenje – nezasluženo. Zvezda je bila bolja iako je u oba meča završnicu meča igrala sa igračem manje. Baš u tom delu meča je pritiskala i napadala Milan, za ponos svih Zvezdaša. Pokazali smo da rastemo kao klub, i da smo iz sezone u sezonu sve bolji i bolji.

Infrastruktura

Uprkos velikim gubicima koje je kompletan sport pretrpeo zbog pandemije, Zvezda sprema nove projekte.

– Preko sedam miliona evra je do sada uloženo u stadion i objekte oko stadiona. Sve iz tekućeg poslovanja, bez dinara zaduživanja. Privodimo kraju radove na mediko bloku i teretani i 15. jula ćemo i zvanicno otvoriti našu novu zgradu sa svim pratećim sadržajima. Nastavićemo sa daljim ulaganjima u infrastrukturu, uslove za trening naših igrača i rad zaposlenih, kao i u komfor za nase gledaoce. Osim investicija u izgradnju trening kampa za mlađe selekcije, mi svake godine uložimo oko tri miliona evra u funkcionisanje i rad omladinske škole Crvene zvezde. Planiramo da u narednom periodu uložimo još više, jer smo sigurni da je to investiranje koje će se višestruko vratiti – rekao je Zvezdan Terzić.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike