Poznat i poslednji četvrtfinalista: Ukrajina golom u 121. minutu zakazala duel sa Englezima

29.06.2021

21:38 >> 21:41

0

Igralo se na Hempden parku u Glazgovu

Poznat i poslednji četvrtfinalista: Ukrajina golom u 121. minutu zakazala duel sa Englezima
Copyright Tanjug/Robert Perry/Pool Photo via AP

Fudbalska reprezentacija Ukrajine je poslednji četvrtfinalista Evropskog prvenstva. U neizvesnom meču osmine finala, ekipa Andreja Ševčenka je posle produžetaka izbacila Švedsku.

Gol odluke, za konačnih 2:1 je u 121. minutu dao Artem Dovbik. Za plasman u polufinale igraće sa Englezima koji su pobedili Nemce sa 2:0.

Na poluvremenu duela kontinentalnog šampionata, na “Hempden parku” u Glazgovu je bilo 1:1, a poveli su Ukrajinci koji su bili formalni gosti. U 27. minutu, Aleksandr Zinčenko, defanzivac prvaka Engleske Mančester sitija je pogodio sa ivice kaznenog prostora. Asistenciju je upisao Andrej Jarmolenko.

Na izjednačenje se nije čekalo mnogo. U 43. minutu, Emil Forsberg je šutirao, na putu ka golu, lopta je zakačila nekog, dovoljno da se savlada Georgi Buščan. Za izjednačenje.

U nastavku meča bili su blizu rivali postizanju novih golova. U 55. minutu, Sergej Sidorčuk je pogodio stativu, a nedugo zatim sreće nije imao ni Forsberg. U roku od 15-ak minuta pogodio je i stativu i prečku.

Onda su usledili produžeci, a već u osmom minutu dodatnog vremena Švedska je ostala bez Markusa Danijelsona zbog oštrog starta nad Artemom Besjedinom. Italijanski sudija Danijele Orsato mu je pokazao direktan crveni karton, a samo nekoliko minuta kasnije Besjedin je morao napolje, zbog posledica starta protivnika.

Ukrajinci su od tada preuzeli inicijativu, a Artem Dovbik koji je ušao u 106. minutu je pogodio glavom posle idealnog centaršuta. Konsultovan je VAR, ali je Orsato ostao pri prvobitnoj odluci.

Kompletni parovi četvrtfinala Evropskog prvenstva su Belgija – Italija, Švajcarska – Španija, Češka – Danska i Engleska – Ukrajina.

U petak nas očekuju dueli Švajcaraca i Španaca, odnosno Belgijanaca i Italijana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike