Od A do Š: Terzić otkrio sve o transferima Crvene zvezde

07.07.2021

14:16 >> 14:26

0

Crveno-beli se pripremaju u Austriji

Od A do Š: Terzić otkrio sve o transferima Crvene zvezde
Copyright Zvezdan Terzić, FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde privode kraju pripreme u Austriji i za četvrtak je planirana generalna proba protiv Šturma. Sa ekipom su najveći deo priprema proveli i funkcioneri, između ostalog i generalni direktor Zvezdan Terzić.

U intervjuu je sumirao do sada učinjeno, ali i izneo očekivanja. Ono što navijače uglavnom najviše zanima su pojačanja, odnosno dešavanja u prelaznom roku.

– Zaista sam prezadovoljan. Doveli smo šest izvanrednih igrača koji prave veliku razliku. Pre svega mislim na Dragovića koji je igrač vrhunske klase i ne pamtim kad je naš klub imao fudbalera koji standardno igra na Evropskom prvenstvu po 90 minuta i dolazi pravo odatle na trening Crvene zvezde. Igrač sa takvim rejtingom i CV-em dugo nije bio kod nas, a došao je bez obeštećenja. Doveli smo i Dionija koji ima 130 utakmica u izuzetno zahtevnoj i teškoj ligi kakva je francuska. On je pre nekoliko godina plaćen 10 miliona od strane Sent Etjena. Vratio se Krstičić koji je bio važan šraf u mašineriji našeg kluba kada smo ulazili u Ligu šampiona. Povratak Babića koji je mnogo napredovao kroz duele sa brzonogim fudbalerima u portugalskom prvenstvu. Tu je i mali Stanić, on je moje dete iz OFK Beograda koji je sticajem okolnosti otišao u Pančevo, dobro ga poznajem i igrač je kakvog će publika da voli. Može da odgovori najvišim zahtevima.

Tu je i Ohi, to nam je izvanredan potez. Potpisali smo ga šest meseci ranije u skladu sa pravilnikom o statusu igrača i o tome obavestili Molde. Poslali smo im ponudu od 800 hiljada evra, ukoliko budu želeli da ga sad puste da dođe kod nas, ali nam nisu odgovorili, međutim to sada i nije aktuelno, jer imamo u ovom momentu Dionija, Pavkova, Krstovića koji se ozbiljno nametnuo na ovim pripremama i Lazetića koji će biti vanserijski igrač, ali mu treba još malo vremena da njegovo telo bude u stanju da izdrži ove napore. U svakom slučaju, ne isključujem mogućnost da nas Ohi pojača već ovog leta, ali pod našim uslovima – kazao je Terzić, a zatim nastavio o statusima Pavkova i Degeneka, kao i o potencijalnim prodajama ovog leta.

– Pavkov je igrač kog izuzetno cenim i on je uvek potreban ekipi. Možda ne kao starter, ali može da donese kvalitet sa klupe. Dao je dva gola Liverpulu, gol Milanu, tu su pogoci Partizanu. Zaista ima neverovatnu statistiku i uz sve opravdane kritike na njegov račun, on nam treba. Obavio sam razgovor i sa Degenekom juče. On je mnogo dao Zvezdi, ali mi rastemo kao klub i u skladu sa tim rastu zahtevi. Igrači koji su imali veliki udeo u prethodnim uspesima su sada na klupi i pokušavaju da se izbore za mesto u timu, ali to je normalno, rastemo kao klub, po kvalitetu igrača, tima, rezultatima, rejtinzima na ranking listi i slično. Prelazni rok nam kalendarski ne ide u prilog, jer svuda počinje 1. jula i završava se 1. septembra, a još uvek traje Evropsko prvenstvo i market se nije ni pokrenuo, a mi smo morali da “zatvorimo” dovođenja. Svi igrači uvek čekaju bolju priliku i najskuplji su krajem juna i početkom jula, jer čekaju bolju ponudu od Srbije i Crvene zvezde, a najjeftiniji su krajem avgusta, što nam ne ide u prilog, jer sredinom jula startujemo kvalifikacije za Ligu šampiona. Odlazaka će sigurno biti, ali smo čekali da formiramo ekipu i da krenu dešavanja na tržištu. Ima mnogo raspitivanja, razgovora, ali kada se kaže u fudbalu – konkretna ponuda, to je pisani format i to znači da je transfer na korak od realizacije. Ima mnogo interesovanja za naše fudbalere i biće odlazaka.

Bilo je priče i o strategiji i ulaganjima što kada je reč i dovođenja igrača.

– Ponašamo se u skladu sa potrebama što se tiče sportskog sektora i u skladu sa finansijskim mogućnostima. Kada imamo novca, naravno da želimo da ga uložimo, jer težimo da budemo bolji. Ne bežimo od toga da ćemo više ulagati, ako finansijska situacija bude bolja posle izlaska iz ove situacije sa pandemijom korona virusa. Sa ulaganjima ćemo moći da generišemo i bolje prihode. Međutim, nekad kvalitetnog igrača možete da dovedete bez obeštećenja kao u slučaju Dragovića, a nekad morate da platite kao recimo Ivanića.

Pročitajte još:

Upravo je Mirku Ivaniću ponuđen novi trogodišnji ugovor.

– Pričali smo pre dva dana i ponuđen mu je novi ugovor na tri sezone, i ubeđen sam da ćemo potpisati to. Njemu sadašnji ističe za godinu dana i reagovali smo u skladu s tim.

Tema su bili i Srđan Babić i Nikola Krstović.

– Za Babića sam rekao da je mnogo napredovao i porasla su očekivanja kada je on u pitanju. Može mnogo da nauči od Dragovića i uz njega mu je napredak zagarantovan. Nema mnogo igrača u Evropi sa takvom visinom i građom, a da imaju 25 godina i igraju levom nogom, te da poseduju iskustvo iz Španije i Portugala. On je do sada nagoveštavao talenat, ali je došlo vreme da ga pokaže i siguran sam da hoće, jer je i kao igrač i ličnost napredovao. Što se tiče Krstovića, on je dete koje napreduje iz sezone u sezonu Pokazao je izvanrednu igru u finalu Kupa Srbije kada je i promenio svoj status u ekipi. Odlično je odradio pripreme i sve zavisi od njega. Konkurencija je žestoka, jer mi praktično imamo dva tima koja mogu da osvoje titulu u Srbiji. Ali tu je teren, dimenzije su 105×68, pa svako ima priliku da pokaže da mu je mesto u startnoj postavi.

Stigao je i Luis Dioni, na jednogodišnju pozajmicu.

– Počeo je pripreme sa Anžeom, prošao je desetak dana bazičnih treninga. Videćemo protiv Šturma u kakvom je stanju, ali on ima snagu i brzinu i iskustvo i biće nam od neprocenjivog značaja. Naši skauti su godinu dana pratili potencijalne kandidate za poziciju napadača i bio je na našem skeneru. Iskoristili smo to što je Anže u finansijskim problemima i hoće da se oslobodi igrača sa velikom platom. Mi smo Dionija doveli za džabe uz mogućnost otkupa. Interesantno je da je on bio i prva opcija našeg sportskog direktora Mitra Mrkele.

Terzić tvrdi i da ne postoji ponuda koja bi u ovom trenutku bila dovoljno dobra da neko od nosilaca napusti ekipu.

– Imamo kostur koji čine 13 igrača i oni ne mogu da idu ni pod kojim uslovima. Pre par dana je postojalo interesovanje kluba iz Engleske za Ivanića, ali tu nije reč o novcu. Ne želimo da razgovaramo o tome i da skrećemo glave sa fokusa, a nama je on na kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sve je usmereno ka tome. Imaćemo utakmice na svakih sedam dana što se tiče Evrope, a u međuvremenu i mečeve Superlige. Od 16. jula kada igramo sa Vojvodinom pa do kraja meseca, čeka nas pet mečeva, gde nemamo pravo na grešku. Bilo kakve priče oko odlazaka mogu samo da nas poremete. Znamo šta je naša obaveza i fokus. O odlascima tek možemo da pričamo u drugoj polovini avgusta.

Još uvek nije utvrđeno ko će biti bonusi sledeće sezone u redovima Crvene zvezde.

– Još uvek je sve otvoreno i za Stankovića, i za Lazetića, i za Lučića. Nekolicina njih je došla na pripreme, jer smo želeli da ih uključimo u rad prvog tima i da vidimo kako će se snaći. Za Mituljikiće je recimo procenjeno da je bolje da se razvijaju u Grafičaru i tamo ima veliki broj dečaka od kojih mnogo očekujemo. Pričao sam sinoć sa Šurovskim, raspitao se kako se ponašaju i kako su odigrali Mituljikići, Knežević, Bačanin, Đurić, Babić i ostala naša deca. Dobio sam pohvale, posebno za Mateju Bačanina i Jovana Mituljikića. Grafičar će biti nikad mlađi, ali kažem, papirološki još uvek niko zvanično nije ni ovde, ni tamo, ima vremena da se proceni. Grafičaru sezona počinje krajem jula, tako da polako.

Crvena zvezda u ovom trenutku ima tri golmana, to su Borjan, Popović i Gordić.

– Borjan je neprikosnoven, to je jasno, on je stub ekipe i kapiten. A ko će biti rezerva je dobro pitanje. Od viška svakako glava ne boli. Gordić je mlad, bonus fudbaler, dok je Popović zlato i kao ličnost i kao čuvar mreže. Može da odgovori svim zahtevima Dejana Stankovića.

Govorio je Terzić i o mogućnosti da Stanković upari Dionija i Ohija.

– Daleko je januar. Videćemo do tada sve. Ohi dolazi kao slobodan igrač, potpisuje na tri godine, ali do januara imamo mnogo posla da uradimo. Dugoročno smo razmišljali, a kada ih Stanković bude imao obojicu na raspolaganju, videćemo da li će zaigrati sa dva napadača – kazao je između ostalog Terzić.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike