Ovako zvuči pravi kapiten! Kjelini održao pobednički govor od koga ćete se naježiti

13.07.2021

17:55 >> 10:40

0

Pamte Italijani svog druga, ovo je praznik cele Italije

Ovako zvuči pravi kapiten! Kjelini održao pobednički govor od koga ćete se naježiti
Copyright TANJUG/Facundo Arrizabalaga/Pool via AP

Italija je osvojila Evropsko prvenstvo, ali i silne milione, pobedivši na penale Englesku i tako naciji donela prvi veliki trofej još od Mundijala 2006. Tim se u ponedeljak vratio u zemlju i odmah otišao na prijem kod predsednika države, Serđa Matarele. 

Na prijemu se predsedniku i javnosti obratio legendarni Đorđo Kjelini, kapiten Italije i Juventusa, a njegove reči dirnule su sve ljubitelje fudbala. On je zahvalio navijačima koji su pratili tim tokom celog šampionata, a onda se setio i preminulog kapitena Fiorentine. 

– Želeo bih da iskažem posvećenost Davideu Astoriju, zauvek prisutnom u našim mislima i srcima. Čak i mlađim igračima koji su za njega samo čuli. Ova ekipa nije gubila srce ni u teškim trenucima, sve vreme je stavljala grupu ispred pojedinaca. Jedino timskim radom se može stići do velikih rezultata. Nismo se popeli na vrh zato što smo dali penal više od Engleza, nego zato što smo golove postizali šireći najveću vrednost – prijateljstvo. 

Nedelja u Londonu bila je sva u znaku sporta i Italije. Finale Vimbldona igrao je Mateo Beretini, ali nije mogao ništa Novaku Đokoviću, od nedelje najboljem teniseru svih vremena. 

– Pozdravljamo i našeg Matea Beretinija, smatramo ga članom ove reprezentacije. Mogu samo da mu kažem da nikad ne prestane da sanja, jer ćemo uz njega biti mi i cela Italija. Trofej osvojen u Londonu je i za njega. 

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike