Rad ogorčen na medije: Dosta više te sulude kampanje protiv nas!

16.07.2021

23:27

0

Autor: P.K.

Oštro saopštenje kluba sa Banjice

Rad ogorčen na medije: Dosta više te sulude kampanje protiv nas!
Semafor na stadionu "Kralj Petar Prvi" na Banjici, MN Press

Fudbalski klub Rad ljut je na pojedine medije i veruje da se protiv njih vodi hajka.

U oštrom saopštenju objavljenom putem zvaničnih kanala kluba, uprava Rada se oglasila i poručila medijima: “Dosta više!”.

Saopštenje “građevinara” vam prenosimo u celosti, uz redakcijsku opremu:

– Dosta više te sulude kampanje protiv Fudbalskog kluba Rad! Kome smeta klub ovakve istorije i tradicije? Već mesecima traje razapinjanje FK Rad po raznim medijima, optužbe bez ijednog valjanog dokaza.

Samo insinuacije, laži, uvrede. Posledice tog ludila, nažalost, već su i te kako vidljive. Klub je ispao iz Super lige, iako je igrao najlepši fudbal u poslednjih nekoliko godina. Svako realan nema ni trunku sumnje da je orkestrirana kampanja protiv našeg kluba, pretvorena u neizdrživ pritisak na sve, posebno fudbalsku javnost i naše fudbalere.

Jednostavno, osećali su se kao da im je zabranjeno da pobeđuju. Mesecima smo dovođeni u lažnu spregu sa mešetarima, sa nameštanjem utakmica, nečasnim radnjama.

Sramotan stav kvazi novinara iz kvazi medija, učinio nas je metom za uvrede i poniženja. Nažalost, ta kamarila ne shvata da na taj način udara na dostojanstvo i integritet kluba, koji je godinama u vrhu rang liste FIFA, po broju igrača iz omladinske škole, koji igraju u evropskim super ligama.

Na najbezobzirniji način ruše ugled kluba, iz kojeg su put najvećih evropskih klubova pošli Bata Mirković, Igor Taševski, Miroslav Đukić, Vladimir Jugović, Ljubinko Drulović, Luka Milivojević, Nenad Tomović, Nemanja Pejčinović, Jagoš Vuković, Boris Radunović, Uroš Đurđević, Nikola Maraš, Stefan Mitrović, Uroš Vitas, Nikola Stojiljković, Njegoš Petrović…

Povezivanje svega lošeg sa našim navijačima i klubom, jeste najniži stepen dostojanstva nazovi novinara.

Baš kao što je i poslednji slučaj – povezivanje bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović sa našim navijačima, na osnovu snimka iz nekog bokserskog kluba u teretani koja, navodno, ima veze sa FK Rad. Insinuacija da je to prostor navijača FK Rad, zbog snimka na kojem se vidi navijački šal na zidu, jeste čak i odraz ozbiljne neinformisanosti, pa čak i neinteligencije. Šalovi i ostala obeležja našeg kluba, sa ponosom se ističu širom sveta – od Čikaga do Sidneja, od Johanesburga do Moskve.

DOSTA više tog vašeg ludila! Pustite armiju mladih fudbalera sa Banjice da otvorenih očiju mašta da će poći stazom slavnih prethodnika.

To je najmanje što zaslužuju od medija! – piše u saopštenju.

Podsetimo, Rad je prošle sezone ispao iz Superlige bukvalno u poslednjem kolu.

Prva liga Srbije počinje 7. avgusta, a Rad u prvom kolu dočekuje Radnički iz Sremske Mitrovice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi