Novak rešava probleme dan za danom, on nema mana! Šveđanin ponovo hvali, Rodžer i Rafa nisu ni blizu!

28.06.2024

08:33

0

Autor: A. S.

Ovo se ne dešava tako često

Novak rešava probleme dan za danom, on nema mana! Šveđanin ponovo hvali, Rodžer i Rafa nisu ni blizu!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/John Walton/PA via AP

Veliko nestrpljenej valdalo je u teniskom svetu zbog odluke Novaka Đokovića pred Vimbldon, ali je objava turnira da će najbolji teniser svih vremena biti drugi nosilac, valjda i dovoljna potvrda da će od 1. jula igrati u Londonu.

Povreda kolena i operacija koja ga je na tri nedelje udaljila od terena, sigurno da je ostavila traga naročito u delu sezone kada je sve podređeno Olimpijskim igrama, ali je Đoković još jednom pokazao neverovatnu želju i snagu.

Čuveni Mats Vilander navodi da je i Novakova odluka da dođe u London i trenira, neverovatna.

Bio sam veoma iznenađen kada sam ga video u Londonu. Nisam ni znao šta će uraditi. Ali u tome je njegova veličina. On ne planira da bude prvi na svetu, on ne gleda da osvoji najviše gren slem trofeja, on jednostavno rešava probleme dan za danom. Mislim da prosto oseća da mora da dođe na Vimbldon, da uđe u takmičarsko raspoloženje, da se priprema i da pokuša da bude spreman za mečeve na najvažnijem turniru u njegovoj karijeri – rekao je Šveđanin na Eurosportu i dodao:

– On se priprema za to. Ako odustane, odustaće u poslednjem trenutku, ali njegova je veličina da je razumeo da mora da bude u tom okruženju. Čak i da odluči da ne igra, to će mu pomoći da postane još bolji. Pomoći će mu da bude spremniji za Olimpijadu. Da je ostao kod kuće, možda bi imao bolje treninge, ali ne bi sparingovao sa istim nivoom tenisera sa kojima je u Londonu.

Ni ova priča o Novaku nije prošla a da se nije načinilo poređenje Đokovića sa ostalim članovima velike trojke.

– Kada je Novak došao na Tur, nismo odmah videli njegovu veličinu, jer je ona bila više u njemu nego spolja. Kod Rodžera i Rafe veličina se odmah vidi, u udarcima, u tehnici. Svako je odmah hteo da igra kao Federer. Sa druge strane Đoković udara lopticu kao većina profesionalaca. Jedina razlika je što on igra bekhend kao ostali koji imaju najbolji bekhend, igra forhend kao ostali koji imaju najbolji forhend, servira kao Rodžer koji ima najbolji servis…- naveo je Vilander i pojasnio:

Ono što nismo odmah videli je da u njegovoj igri nema slabosti ni na jednoj podlozi. Trebalo nam je vremena da to shvatimo. Federer ima manu, Nadal ima manu, Đoković nema.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike