Ten Hag jako blizu potpisa novog ugovora, ostali samo lični uslovi: Mančester junajted definitivno ne menja trenera

25.06.2024

17:31

0

Autor: P.K.

Ugovor u završnoj fazi, potpisivanje ove nedelje, plata će biti povećana, Van Nistelroj se pridružuje trenerskom timu

Ten Hag jako blizu potpisa novog ugovora, ostali samo lični uslovi: Mančester junajted definitivno ne menja trenera
Erik Ten Hag u rukama fudbalera Mančester junajteda posle osvajanja FA Kupa - Copyright Profimedia

Erik ten Hag će potpisati novi ugovor sa Mančester junajtedom, a produženje saradnje je blizu, tako bar pišu engleski mediji.

Verovalo se da će Holanđanin dobiti otkaz u Old Trafordu pre nego što je Junajted trijumfovao u finalu FA Kupa protiv gradskih rivala Mančester Sitija, ali je novi ugovor sad postao prioritet nakon što jenjegov ostanak potvrđen.

Ten Hag je osvojio dva trofeja u prve dve sezone u Junajtedu, uprkos nesigurnostima u klubu zbog preuzimanja vlasništva koje je završeno sa Džimom Ratklifom i kompanijom INEOS koja je preuzela kontrolni udeo u 13-strukim prvacima Premijer lige.

INEOS je dobio kontrolu nad sportskim segmentom u Junajtedu i vodio pregovore sa Ten Hagom o njegovom produženju, a pregovori su sada u završnoj fazi i očekuje se da će biti zaključeni ove nedelje, piše čuveni fudbalski insajder Fabricio Romano.

Većina zahteva je već dogovorena i predstavnici Ten Haga sada čekaju da finalizuju preostale lične uslove sa glavnim trenerom Junajteda.

Ten Hag će ući u svoju treću sezonu na čelu tima sa Old Traforda. Vesti će doneti olakšanje navijačima koji su bili uznemireni izjavama 54-godišnjaka da neće biti lako postići dogovor dok je pokrivao Euro 2024 na holandskoj televiziji.

- Mančester junajted i ja još uvek moramo da pronađemo dogovor za novi ugovor. Ovo nije lako, još uvek moramo da razgovaramo o tome. Junajted mi je rekao da su razgovarali sa Tuhelom, ali da su na kraju zaključili da već imaju najboljeg menadžera.

Sada je dogovor o produženju boravka Ten Haga na severozapadu Engleske bliži nego ikada nakon što je ušao u poslednjih 12 meseci prvobitnog trogodišnjeg ugovora.

Očekuje se da će Ten Hag dobiti povećanje trenutne plate od 9 miliona funti godišnje, nakon što je uspešno doneo trofeje u Liga kupu i FA kupu tokom dve sezone u klubu.

Međutim, Holanđanin planira da napravi promene u svom stručnom štabu nakon produženja ugovora. Među očekivanim promenama je i dolazak klupske legende Ruda van Nistelroja, kome je ponuđena prilika da se pridruži Ten Hagovom trenerskom timu za narednu sezonu.

Ten Hag nije uspeo da spreči da njegova ekipa bude osakaćena povredama ključnih igrača prošle sezone, a njegova budućnost u klubu je često bila predmet javnih rasprava nakon što je potvrđeno ulaganje kompanije INEOS početkom godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike