Birmančević spreman da startuje protiv Danaca! Mora da se pokaže karakter!

23.06.2024

14:06

0

Autor: A. S.

Sve je stalo u 90 minuta

Birmančević spreman da startuje protiv Danaca! Mora da se pokaže karakter!
Veljko Birmančević - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije u utorak od 21 sat igraju meč odluke na Evropskom prvenstvu. U susretu sa Dancima, ekipi Dragana Stojkovića Piksija, neće biti lako, ali je u igri plasman u osminu finala.

Pred meč sa ekipom sa severa Evrope, Veljko Birmančević je govorio na konferenciji za medije u priznao da je spreman za ovaj susret.

- Kao prvo, kada sam došao prvi dan rekao sam selektoru da mu se zahvaljujem što sam ovde. Čast je igrati za Srbiju na ovako velikom takmičenju. Ja sam spreman, igrao pet, deset ili 90 minuta, to je manje bitno, bitno je da prođemo grupu i da bude sve kako treba. Spreman sam za sve opcije - rekao je Birmančević, pa nastavio:

Prvi slobodan dan

- Pre svega mislim da je slobodan dan značio jer smo bili tri nedelje zatvoreni, išli smo od hotela do hotela, pa nismo videli ljude. Značio nam je slobodan dan da malo prošetamo, da malo ne razmišljamo o fudbalu, a vidim da su igrači već došli puni elana i bili su odmah u teretani. Dobro je što smo imali slobodan dan da bismo dali maksimum u utorak.

Došao sam da se borim i igram za Srbiju, mislim da nije bitno na kojoj poziciji igraš, bitno je da igraš, da pomogneš da pobedimo. Znaju da sam ofanzivan fudbaler i da igram u napadu, iza špica, levo krilo, pa i špica, a ako budem igrao protiv Danaca na ving-beku, to nije ništa novo. Razumem neke kretnje, razumem kako treba da se igra, neće mi biti teško da odgovorim, ali svaki igrač ima poziciju na kojoj se najbolje oseća.

Orlovima neće biti lako, a Veljko dobro poznaje rivale.

- Igrao sam u Švedskoj i znam kako razmišljaju Skandinavci. Taktički su dobro postavljeni, to je njihov najveći kvalitet, da u svakom momentu znaju kako igraju. Na nama nema više opcija za komfor. Moramo da izađemo iz zone komfora i došli smo do zida - sad nema nazad, samo napred. Ako hoćeš napred, moraš da pobediš. Kako će to biti, koji deo taktički, ja to ne mogu da kažem niti otkrivam, ali ono što mogu da kažem gledajući sve igrače je da su svi spremni da daju 100 odsto. Mislim da su gladni da naprave uspeh - rekao je Birmančević, pa se na kratko osvrnuo na potencijalnog rivala u osmini finala:

Bos na terenu pred meč?

- Radim to već dugo vremena, radim to i u klubu, imam svoje razloge. To se ne otkriva! - ostao je tajanstven Birmančević.

- Gde bi video šansu? Mi moramo da pobedimo, za ostalo, na koga ćemo, to je manje bitno. Mora da se pobedi i ko će da dođe je druga priča i pričaćemo kasnije. Nema u fudbalu to da biraš. Možeš da dobiješ jačeg protivnika i da ga pobediš. Moramo pre svega da završimo posao u utorak.

Ali, pre osmine finala, Birmančević se još jednom dotakao meča sa Dancima.

- Pa... U životu, kako ja gledam, nikad ne možeš da ideš na bod i moraš da ideš na pobedu. Kad kalkukišeš, nema ništa od toga u životu. Igrao sam evropske utakmice godinama i najjačih ekipa sveta, dao sam ove sezone golove Liverpulu i Betisu, tako da nije to ništa novo za mene. Mislim da svaki fudbaler mora da dođe do tog trenutka kada pravi iskorak. Mislim da je kod mene bitno da napravim iskorak i pokažem na velikim utakmicama.

Na kraju, još jednom je mladi fudbaler istakao da je potrebno da ekipa pokaže karakter.

- Zašto smo došli do zida? To je tako u fudbalu, reprezentacija je i pre mene pravila vrhunske rezultate, mislim da bi svi želeli da napravimo uspeh, ja mislim da nema jedan igrač da ne želi uspeh i da napravi iskorak dalje. Mislim da tu da neko nije želeo nešto, utakmice su se tako namestile, utakmice su mogle da odu u totalno drugačijem smeru. Ali, sada kada smo došli do toga da nema nazad - samo napred - mora da se pokaže karakter. Video sam kakva je ovo grupa igrača i mnogi igraju na vrhunskom nivou. Nije da igrači to ne mogu, verujem da mogu i probaćemo u utorak da napravimo iskorak - rekao je Birmančević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike