UEFA koči Mbapea: Sa ovom maskom ne možeš na teren!

21.06.2024

19:03

0

Autor: A. Š.

Kapiten Trikolora izbegao operaciju nosa, ali mu pravila evropske kuće fudbala stvaraju nove neprilike

UEFA koči Mbapea: Sa ovom maskom ne možeš na teren!
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia/Sathiri Kelpa/Anadolu/ABACAPRESS.COM

Francuzi su na trenutak mogli da odahnu pošto je Kilijan Mbape izbegao operaciju nosa polomljenog na premijernoj utakmici protiv Austrije, ali novi problemi oko kapitena „trikolora“ su ih brzo bacili u novu zebnju.

Istini za volju, problem je ovoga puta lako rešiv, ali sigurno da dodatna tenzija nije potrebna nikome u taboru svetskog vicešampiona pred večerašnji derbi grupe D sa Holandijom.

Naime, Mbape je ekspresno dobio zaštitnu masku za poređeni nos, sa njom je već odradio trening, međutim maska koju je prezentovao javnosti neće moći da se nađe na njegovom licu na bilo kom meču tokom šampionata Evrope.

Iako su male šanse da će Dešan previše rizikovati i već večeras na teren poslati novog fudbalera madridskog Reala, zanimljiva je činjenica da pravila UEFA jasno sugerišu da zaštitna maska u boji francuske zastave nije dozvoljena na utakmicama pod njenim okriljem, s obzirom na član 42. pravilnika evropske kuće fudbala koji jasno naglašava da lekarska oprema koju igrač nosi tokom utakmice mora biti jednobojna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike