Čega se pametan stidi... Predsednik HNS zahvaljuje navijačima koji su pozivali na ubijanje Srba!

21.06.2024

10:10

0

Autor: 24sedam

UEFA istražuje slučaj, a Kustić doliva ulje na vatru

Čega se pametan stidi... Predsednik HNS zahvaljuje navijačima koji su pozivali na ubijanje Srba!
Copyright Profimedia

Svako ko sebe želi da nazove čovekom, bez obzira na nacionalnu pripadnost ostao je zgrožen skandiranjem navijača na utakmici Albanije i Hrvatske, kada se horski pozivalo na ubijanje Srba.

UEFA je zbog toga pokrenula istragu, očekuju se žestoke kazne za oba saveza, i generalno svi redom osuđuju užasni pir Hrvata i Albanaca na tribinama.

Pardon, skoro svi. Ima i onih koji se prave nevešti u celoj priči. Pa umesto osude idu tako daleko da čak hvale pozivače na ubijanje ljudi, u ovom slučaju Srba.

Jedan od njih je predsednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, koji se na sraman način oglasio o celom slučaju. Što bi se reklo "čega se pametan stidi"...

- Postupak je otvoren. Mi smo uvek naglašavali da HNS osuđuje bilo kakav poziv na mržnju i diskriminaciju. Moram reći da u prvoj utakmici smo imali primedbi od strane delegata na nekoliko baklji i čaša koje su bačene, ali nemoj sada da predbacujemo na nekoga nešto. Postupak je otvoren pa neka oni pokažu da je zaista tako bilo. Ja to lično nisam video, osim što su neki strani mediji pisali o tome. Želim se ovim putem zahvaliti svim našim navijačima. Okupiti 100.000 naših navijača, čestitam na tome - rekao je Kustić, a preneo bljesak.info.

Reče prvi čovek hrvatskog fudbala to što reče i nek mu je na čast.  Čekamo da UEFA postupi kako treba, pa nek posle priča ko šta hoće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike