FSS upozorava UEFA! Najstrože kazne za Hrvate i Albance po cenu da ne nastavimo EURO!

19.06.2024

23:32

0

Autor: A. Š.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije uključio se u program RTS-a i otkrio korake naše kuće fudbala

FSS upozorava UEFA! Najstrože kazne za Hrvate i Albance po cenu da ne nastavimo EURO!
Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović - Copyright MN Press

Velika se bura podigla u fudbalskoj Evropi posle današnjeg meča između Albanije i Hrvatske, koji je obeležio antisrpski pir navijača obe reprezentacije. Pozivi na ubijanje Srba odzvanjali su stadionom u Hamburgu, posle čega je UEFA ekspresno pokrenula disciplinski postupak.

Najstrože kazne za Hrvate i Albance zahtevaće od odgovornih u Nionu i FSS, otkrio je to u razgovoru za „RTS“ generalni direktor sprske kuće fudbala Jovan Šurbatović.

- Skandalozno. FSS će zahtevati od UEFA da preduzme sankcije, po cenu da ne nastavimo Euro. Ovo zahteva najteže sankcije uz napomenu, da se ne ponovi – rekao je Šurbatović i dodao:

- Sigurni smo da će UEFA reagovati. Želimo da im se zahvalimo, jer su reagovali zbog skandaloznog ponašanja novinara i oduzeli mu akreditaciju.

Plan FSS je sledeći…

- Uputićemo apel UEFA, ne želimo da se politizuje prvenstvo. Želim da se zahvalimo navijačima. I mi smo kažnjeni, zbog izolovanih slučajeva. Naša publika je bila bolja od ostalih. Kažnjeni smo zbog jednog čoveka, pojedinca, mi smo tražili da se individualizuje odgovornost. Naši navijači su gospoda, mi Srbi smo gospoda. Apelujem da se tako i ponašamo. Mi smo narod otvorenog srca. Apelujem na naše navijače da budemo gospoda, kao što to i jesmo i kao što smo bili protiv Engleske. Isto tako, zahtevaćemo da UEFA najstrože kazni saveze Albanije i Hrvatske - kazao je generalni sekretar FSS i u dahu nastavio:

- Takvim stvarima nije mesto u sportu. Ne želimo da učestvujemo u tome. Ako UEFA ne bude kaznila izgrednike, razmislićemo šta ćemo dalje. Očekujemo rigorozne kazne. Kao što je kvazi novinaru oduzeta akreditacija, želimo da budu kažnjeni navijači Albanije i Hrvatske. Ne znamo šta to tačno znači, ali očekujemo najstrože kazne - zaključio je Šurbatović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike