Navijači Liverpula u panici: Puštaju legendarnog kapitena, a jednu veliku grešku su već napravili

19.07.2021

17:44

0

Ugovor ističe za dve godine

Navijači Liverpula u panici: Puštaju legendarnog kapitena, a jednu veliku grešku su već napravili
Copyright Tanjug/Justin Setterfield/Pool via AP

Džordan Henderson je ugovorom sa Liverpulom vezan do 2023. godine, a sada se spekuliše da ugovor sa legendarnim kapitenom neće biti obnovljen. Tačnije, spekuliše se da bi Fenvej sports grupa (FSG) mogla da prepusti 31-godišnjeg Hendersona nekom drugom klubu. Možda, Atletiku iz Madrida ili Pari Sen Žermena…

Henderson je došao iz Sanderlenda pre deset godina i od tada postao jedan od bitnih igrača kluba sa “Enfilda”

– Još dve godine su ostale do isteka ugovora sa Liverpulom, a mi smo možda na poziciji na kojoj bi panika bila opravdana – stoji na početku kolumne na portalu Liverpul Eha, koji prati sva dešavanja u “gradu Bitlsa”.

– Ali nema greške. Stižu vesti o velikom odstupanju tokom pregovora koje bi moglo da utiče na kranji ishod. Sa 31 godinom jasno je da takav igrač želi da ostane na “Enfildu. Ali koliko klub želi da plati za naredni ugovor je znatno drugačije od želje. Iako još nije hitno, može da se desi situacija slična onoj u kojoj je bio Vajnaldum, koji je na kraju otišao u Pari Sen Žermen. Kako se njegov 31. rođendan bližio, i kako je imao mnogo pretrčanih kilometara, bilo je teško očekivati da dobije novi i bolji ugovor. Nije realno ni da se očekuje da Liverpul izađe sa istom ponudom koju su dali Parižani.

Pročitajte još:

U nastavku teksta, navodi se da je Henderson pet meseci stariji od Vajnalduma, kao i da bi u slučaju produženja ugovora u Liverpulu bio barem do 35. godine. Vide ga i kao jednog od glavnih igrača koji je uz Džejmsa Milnera doprineo dobrim rezultatima.

– Ali velika briga je što se FSG ne slaže sa takvim projekcijama i štp je spremna da legendarnog čoveka sa značajnim mestom u klupskoj istoriji pusti da karijeru nastavi na drugom mestu. Liverpul se ponosi time da je tokom istorije postupao pametno, ali gubitak Vajnalduma i (eventualno) Hendersona bi takvu reputaciju ugrozio. Teško je da se zamisli i da je menadžer Jirgen Klop oduševljen ovakvom idejom.

Ali, što se više situacija bude otezala, manja je verovatnoća da će doći do nastavka saradnje. Isto tako, mogućnost da ode jedan od najvećih kapitena u istoriji je sve veća – zaključak je teksta.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike