Švajcarci (još) nisu u drugoj fazi EP! Škoti sačuvali nadu u čudo! (VIDEO)

19.06.2024

22:54

0

Autor: A. Š.

Švajcarci ispustili priliku da osiguraju drugo mesto u grupi A

Švajcarci (još) nisu u drugoj fazi EP! Škoti sačuvali nadu u čudo! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Rasplet u grupi A što se tiče prva dva mesta mogao je da usledi već posle drugog kola. Nemci su protiv Mađara opravdali ulogu apsolutnog favorita i tako otišli na šest bodova, ali isto nisu uspeli da urade Švajcarci, koji su igrali 1:1 protiv Škotske propustivši tako priliku da osiguraju najmanje drugo mesto na kraju grupne faze šampionata.

S druge strane, Škoti su ovim bodom sačuvali teoretske šanse da se domognu druge runde kontinentalnog šampionata, a naruku im ide i to što su već prošli dva najjača rivala u grupi i imaće čemu da se nadaju u meču odluke sa Mađarskom.

Ušli su Ostrvljani sa puno entuzijazma u poslednji meč dana na EP i to im se prilično brzo isplatilo. Iz kornera rivala izveli su brzi kontranapad posle kojeg su, uz malo sreće, došli do vođstva pošto je Šer dirao loptu posle šuta Mektominija dovoljno da prevari Zomera.

Igrao se 13. minut, ali brzo primljeni gol nije poremetio Švajcarce koji su se brzo prestrojili i nastavili da jurišaju ga kaznenom prostoru rivala. To im se isplatilo već u 26. minutu kada je Šaćiri postigao jedan od najlepših golova dosadašnjeg toka Eura.

Iako do kraja meča nije bilo promene rezultata, daleko od toga da nije bilo uzbuđenja. Švajcarcima su poništena dva gola, po jedan u oba poluvremena, zbog ofsajda, dok su Škoti u 67. minutu pogodili stativu posle šuta Henlija.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ!

90. minut - Kakva šansa za Švajcarce. Posle centaršuta iz slobodnog udarca sa desne strane na drugoj stativi je sjajno skočio i šutirao glavom Akanđi, ali pored stative. Igraće se još četiri minuta nadoknade vremena.

83. minut - PONIŠTEN GOL! Enbolo je uradio sve što jedan napadač treba u situaciji jedan na jedan sa istrčalim golmanom, ali se prethodno našao u nedozvoljenoj poziciji.

75. minut - Dvostruka promena kod Švajcaraca. Frojlera i Vargasa zamenili su Sijero i Rider.  

71. minut - Škoti su sve agresivniji, žuti karton dobija i Mekgin.

Profimedia
 

67. minut - STATIVA! U jeku napada Švajcaraca, reprezentativac Škotske Henli je pogodio stativu posle šuta glavom na centaršut Adamsa. Minut kasnije Mekena dobija žuti karton.

64. minut - Nova velika prilika za Švajcarce. Vargas je šutirao preko mesta gde se spajaju prečka i stativa. 

59. minut - Kakva šansa za Švajcarce. Endoje je iz izgledne situacije šutirao pored stative. Tom prilikom povredio se Tirni, Škot se uhvatio za mišić i iznet je sa terena. Za njega je verovatno završen šampionart. Mekena ga je zamenio, menjaju i Švajvarci. Umesto Šaćirija na terenu je Embolo.

Profimedia
 

52. minut - Relativno je mirno u uvodu drugog poluvremena.

46. minut - Nastavljen je meč, nije bilo promena u sastavima u odnosu na početak utakmice.

45. minut - Posle tri minuta nadoknade vremena završeno je prvo poluvreme. Škotska - Švajcarska 1:1.

Profimedia
 

41. minut - Zapretili su Škoti posle prekida, ali je Zomer uz malu nesigurnost uspeo da odbrani šut Adamsa na drugoj stativi.

33. minut - Poništen gol Švajcaraca! Endoj je, posle kornera, dao gol ali je on poništen zbog ofsajda. Samo nekoliko sekundi ranije isti igrač je imao sjajnu šansu, ali je njegov šut odbranio golman Škota.

26. minut - GOL! Šaćiri je izjednačio!

21. minut - Švajcarci pojačavaju pritisak na poslednju liniju Škota, koja zasad relativno lako odbija sve nalete rivala.

13. minut - GOOOL! Vode Škoti! Iz kornera Švajcaraca Ostrvljani dolaze do prednosti uz malo sreće. Izveli su brzu kontru, Mektomini, je šutirao, ali je Šer na putu lopte ka golu sa njom imao kontakt i prevario Zomera. 

5. minut - Start duela pripada Škotima. Za manje od četiri minuta izveli su dva kornera, ali bez veće opasnosti po Švajcarce.

1. minut - Počeo je meč.

SASTAVI

ŠKOTSKA: Gan – Ralston, Hendri, Henli, Tirni, Robertson – Mektomini, Gilmur, Mekgregor, Mekgin – Adams.

ŠVAJCARSKA: Zomer – Šar, Akanđi, Rodrigez – Vidmer, Džaka, Frojler, Šaćiri – Ebišer, Ndoje, Vargas.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike