Čestitao je i Siniša, a ja nisam debitovao! Mladenović se prisetio bizarne situacije s početka reprezentativne karijere

18.06.2024

16:11

0

Autor: A. S.

Nije protiv Španije, ali jeste protiv Francuske

Čestitao je i Siniša, a ja nisam debitovao! Mladenović se prisetio bizarne situacije s početka reprezentativne karijere
Mladenović - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije uprkos porazu od Engleske i povredi Filipa Kostića, u dobrom raspoloženju dočeku drugi meč u grupi na Evropskom prvenstvu. 

U četvrtak, od 15 sati, rivali su Slovenci, a Srbija se može pohvaliti da je jača za jednu malu devojčicu, i da će njen tata Đorđe Petrović i njegovi saigrači, igrati sada i za nju.

A dok se spremaju za duel sa zmajčekima, kako je rekao Nikola Milenković, igraju i Čoveče ne ljuti se, a Filip Mladenović se prisetio kako je debitovao za reprezentaciju i jedna bizarne scene dok je selektor bio Siniša Mihajlović.

- Sećam se, ostalo mi je urezano prvo okupljano pod vođstvom tada novog selektora Siniše Mihajlovića. Imali smo tada tri prijateljske utakmice: Španiju, Francusku i Švedsku. Sećam se da je trebalo da debitujem protiv Španije, čekao sam pored aut-linije da uđem u igru. Možda je bio 86. ili 87. minut. Čestitali su mi tadašnji tim menadžer, pa čak i Siniša, na tom debiju za reprezentaciju. Imao sam 20 godina, još sam bio u Zvezdi… I lopta ne izađe u aut - prisetio se Mladenović događaja od pre 12 godina i u razgovoru za Fudbalski savez Srbije, dodao:

- Ne bude nijedan prekid za šest-sedam minuta! Ja ne uspem da debitujem protiv Španije. Znao sam posle toga da ću početi utakmicu protiv Francuske, oni su bili top ekipa, sa top igračima. Kod Siniše smo igrali sličan sistem kao sad, bio sam i gore i dole. Na poluvremenu sam ušao da se umijem i video sam da sam ceo crven. Pitao sam se da li sam dobio temperaturu od svog tog adrenalina. Prelepo iskustvo, a kada pogledam unazad mogu da budem zadovoljan učinjenim u reprezentaciji. Posebno sa ova dva velika takmičenja, to je kruna karijere svakog od nas, da predstavlja državu na velikim takmičenjima. Sad ovo Evropsko prvenstvo posle 24 godine, mnogi igrači nažalost nisu imali tu priliku - zaključio je Mladenović.

Od tada je Mladenović dres sa nacionalnim grbom Srbije, nosio 32 puna i postigao 10 asistencija i postigao je jedan gol.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike