Crna Gora se oprostila od Šarkića: Dejo Savićević u suzama (FOTO)

18.06.2024

14:54

0

Crna Gora se oprostila od Šarkića: Dejo Savićević u suzama (FOTO)
Copyright Profimedia

Crna Gora oprostila se od tragično preminulog golmana Matije Šarkića. Čuvar mreže Milvola je iznenada preminuo u 26. godini života, a sahranjen je u ponedeljak.

Komemoraciji u Crnogorskom narodnom pozorištu, koju je organizovao Fudbalski savez, prisustvovali su i članovi porodice, reprezentativci, saigrači iz Belgije i Engleske, brojni sportski radnici.

 

 

- Prerani odlazak Matije Šarkića pretežak je gubitak za crnogorski sport, reprezentaciju i sve klubove u kojima je gradio karijeru - rekao je predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

Predsednik Fudbalskog saveza, Dejan Savićević, podsetio je da je Šarkić pre samo desetak dana čudesnim odbranama u Briselu, u prijateljskoj utakmici sa Belgijom, oduševio kompletnu javnost države u kojoj je proveo dobar deo svog detinjstva.

On je naglasio da je oduševio i najveće svetske medije koji su se utrkivali da komplimentima opišu izdanje crnogorskog golmana.

- Naš Šarka, kako su ga od milošte zvali, iz treninga u trening, iz nastupa u nastup, uveravao je sve u stručnom štabu nacionalnog tima da je golman svetske klas - rekao je Savićević koji je i zaplakao tokom komemoracije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike