Sautgejt želeo da ponizi Srbiju? Znali smo kako će igrati, ali bili smo sjajni!

17.06.2024

07:00

1

Posebno je pohvalio dva igrača

Sautgejt želeo da ponizi Srbiju? Znali smo kako će igrati, ali bili smo sjajni!
Copyright Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije je izgubila od Engleske 0:1 u utakmici prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Jedini gol, u 13. minutu postigao je Džud Belingem.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka u Gelzenkirhenu svoju analizu utakmice dao je selektor Gordi Albiona Garet Sautgejt.

- Sjajno smo kontrolisali loptu u prvom poluvremenu, dali smo gol, trebalo je da damo i drugi. U drugom nismo čuvali dobro loptu, nismo imali kontrolu, ali je dobro i da smo pokazali dve dobre strane, i ofanzivu, ali i defanzivu.

Sautgejt je znao kako će Orlovi izaći na teren.

Profimedia
 

 

- Znali smo da je Srbija pozadi sa pet, da je teško napraviti šansu, ali smo se i branili sjajno. Oba tima su bila sa mnogo energije, nisu me iznenadili sa tom energijom. Mnogo su se igrači istrošili, a bitno je da su nam igrači sa klupe dali svežinu.

Pohvalio je Garet neke svoje fudbalere.

- Džud ide napred dosta, Trent je mogao da kontroliše veliki prostor, pokazao je sjajan pas, učimo sa njim u ovoj ulozi, ali gde god da igra, sjajno je da prolazi kroz taj test.

Dao je svoj sud i o igri kapitena svoje ekipe - Harija Kejna.

Tanjug/AP
Hari Kejn

 

- Mislim da imamo mnogo opcija sa loptom i kontrolisali smo prvo poluvreme, nije bilo bitno da svi budu u kontroli lopte, u drugom je imao drugačiju ulogu, njegov pritisak na defanzivce je bio neverovatan. Kompletno samo kontrolisali prvo poluvreme, on je radio sjajno u drugom poluvremenu, kada je čuvao loptu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike