Slovencima slađi bod protiv Danaca! Već kuva u grupi Srbije na EP! (VIDEO)

16.06.2024

19:52

0

Autor: A. Š.

Ovaj duel je posebno važan za naš tim, pošto smo u istoj grupi

Slovencima slađi bod protiv Danaca! Već kuva u grupi Srbije na EP! (VIDEO)
Radost Slovenaca posle gola protiv Danske - Copyright Profimedia

Posle šest odigranih utakmica na prvenstvu Evrope u Nemačkoj dobili smo i prvu podelu bodova. I to baš u grupi u kojoj se nalaze Orlovi. Dok čekamo početak utakmice Srbije i Engleske, u premijernom meču grupe C Slovenija i Danska igrali su bez pobednika 1:1.

Bez dileme slađi bod ide Slovencima, ali isto tako nema dileme da će ovaj remi i te kako zamrsiti borbu za mesto u nokaut fazi šampionata. 

Danci su većim delom meča bili konkretniji rival, pogotovo u prvih pola sata meča kada su i stigli do vođstva golom Eriksena u 17. minutu. Ipak, daleko od toga da su Slovenci bili u baš podređenom položaju.

Kad god bi im se ukazala šansa da pritisnu rivala na njegovoj polovini izabranici Matijaža Keka su to i radili, ali im je za konkretniju priliku nedostajao bolji poslednji dodir sa loptom u poslednjoj trećini terena. 

Početak drugog poluvremena doneo je nešto konkretniju Sloveniju, a kada su Danci videli da bi pasivnost mogla skupo da ih košta ponovo su uzeli loptu u svoje noge i krenuli konkretnije po drugi gol. Najbolju priliku za to imao je Hojlund u 65. minutu, kada je iz peterca šutirao u Oblaka, a taj promašaj ispostavio se kao uvod u izjednačenje Slovenaca.

Šanse pred golom Šmajhela počele su da se nižu, Šporar i Janža nisu uspeli da zatresu mrežu rivala posle odličnih centaršuteva sa leve strane, a bomba Šeška, od koje se stativa gola u Štutgartu verovatno još trese, najavila je izjednačujući gol Janže u 77. minutu utakmice.

Blog uživo:

KRAJ! Imamo prvi remi na EP! Slovenija i Danska igrale su 1:1.

90. minut - Igraće se četiri minuta nadoknade.

86. minut - Pokušao je Julman sa distance, ali preslabo za Oblaka.

82. minut - Danci su u potpunom šoku, Šporar je imao sjajnu priliku za potpuni preokret, ali je Šmajhel dirao loptu pristima posle njegovog šuta i sačuvao mrežu.

77. minut - GOOOOL! Slovenija je izjednačila! Strelac je Janža.

76. minut - STATIVA! Pukla je bomba Šeška sa 20-ak metara, Šmajhel je bio savladan, ali se zatresla stativa.

74. minut - Nova sjajna prilika za Slovence. Janža je izveo slobodan udarac sa leve strane, Šporar je uspeo da šutira sa pet metara ali pored gola. Još dve promene kod Slovenaca, Mlakara i Elnšika zamenili su Celar i Stanković.

67. minut - Najbolja šansa za Slovence na meču. Šporar je odlično centrirao sa leve strane, Gnezda Čerin je još bolje skočio i sa desetak metara šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola. Odmah potom i prva izmena na meču, Verbič je zamenio Stojanovića.

65. minut - Oblak je sprečio siguran gol. Hojlund je dobio centaršut po zemlji sa leve strane u centar peterca, uklizao je ka lopti, ali je iskusni čuvar mreže u poslednjem trenutku postavio telo i u padu grudima sačuvao svoju mrežu.

62. minut - Posle nekoliko veoma dobrih minuta Slovenaca, kada je Dancima u jednom trenutku "gol visio u vazduhu",Eriksen i drugovi su ponovo preuzeli posed lopte i sada jurišaju ka golu koji bi trebalo da im garantuje mirnu završnicu.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
 

54. minut - Stojanović dobija žuti karton.

49. minut - Prvi žuti karton na meču dobio je Hjulmand.

46. minut - Nastavljen je meč, nije bilo promena u sastavima u odnosu na početak susreta.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Posle jednog minuta nadoknade završen je prvi deo igre, Danska vodi protiv Slovenije 1:0.

Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit
 

43. minut - Velika prilika za Eriksena. Sjajni vezista bio je potpuno usamljen sa 13 metara, šutirao je iz prve ali preko prečke.

35. minut - Imali su Slovenci nekoliko veoma obećavajućih napada da ozbiljnije ugroze Šmajhela, ali im je svaki put nedostajao bolji završni dodir sa loptom da se situacija pretvori u odličnu šansu.

28. minut - Malo je nedostajalo da Danci dupliraju prednost. Eriksen je uputio izuzetno oštar centaršut sa desne strane, lopta je pogodila Šeška, odbila se od leđa Mlakara i potom prošla tik uz stativu u korner.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
 

25. minut - Nešto su ofanzivniji Slovenci posle primljenog gola, ali zasad nisu ozbiljnije pripretili Dancima.

17. minut - GOOOL! Danska vodi, strelac je Eriksen! Dal' je to sudbina il' ko zna šta li je... Na prošlom šampionatu Evrope Eriksenu je život visio o koncu, a danas je postigao prvi gol za svoju selekciju na šampionatu Starog kontinenta u Nemačkoj!

16. minut - Milimetri su delili Slovence od vođstva! Šeško je odlično šutirao sa 20-ak metara, ali je lopta prohujala pored stative.

9. minut - Ništa vredno pomena nije se dogodilo u dosadašnjem toku meča. Donekle i očekivano, Danci imaju veći posed lopte i oni su ti koji kontrolišu ritam utakmice.

1. minut - Počeo je prvi meč grupe u kojoj se nalazi i Srbija. 

Ovo su sastavi za koje su se opredelili selektori Slovenije i Danske.

SLOVENIJA (4-4-2): Oblak - Karničnik, Drkušić, Bijol, Janža - Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Mlakar - Šporar, Šeško.

DANSKA (3-4-1-2): Šmajhel - Kristensen, Andersen, Vestergor - Bah, Hjulmand, Hejberg, Kristijansen - Eriksen - Vind, Hejlund.

16.30 - Sudija je Šerer iz Švajcarske.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike