Dobili smo Nemce, što ne bi i Engleze? Ninković nema dilemu i sumnju

16.06.2024

12:35

0

Autor: A. S.

Rivali su favorit, ali to ništa ne mora da znači na terenu

Dobili smo Nemce, što ne bi i Engleze? Ninković nema dilemu i sumnju
Miloš Ninković - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije večeras od 21 sat igra prvi meč na Evropskom prvenstvu, a rival je reprezentacija Engleske. Čekali su orlovi na ovaj meč od 2000. godine, pa u narodu vlada euforija, ali prvi rival je veliki favorit.

Neće biti lako u susretu sa Gordim albionom, toga su svi svesni, ali belu zastavu nisu poneli, a kakve su šanse našeg tima u Nemačkoj, govorio je i bivši reprezentativac Srbije Miloš Ninković.

Član reprezentacije sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, kada su orlovi srušili veliku Nemačku, veruje u novi podvig.

- Kad smo dobili Nemce tada, posle 37 godina, što ne bismo dobili Engleze? Drugačije su reprezentacije sada i tada. Englezi su aposolutni favoriti, biće teško, ne treba samo gledati prvi meč. Najavljuju da ćemo krenuti sa dva špica, možda početi sa Vlahovićem ili Mitrovićem, a jedan da uđe. Trebaju nam sveži igrači. To je fudbal. Raduje me poslednja utakmica Engleza, igrali su jako loše. Prijateljski meč je jedno, a prvenstvo drugo. Favoriti su, videćemo - rekao je Ninković tokom gostovanja u Jutarnjem programu TV Prva, a potom se dotakao i taktike:

- Ja se ne bih mnogo zaletao, posebno ako ostavite prostor igračima kao što su Saka, Belingem, Kejn... To može da bude loše po nas. Nisam selektor, ali lepo bi bilo napasti Engleze. Verovatno bih krenuo sa jednim špicem i stavio bih jednog višeg igrača u veznu liniju, jer znamo da će Foden da ulazi unutra, Saka... Imaće oni mnogo igrača u sredini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike