Orlovi raširili krila! Piksijev tim krenuo na Evropsko prvenstvo, na ovo smo čekali skoro četvrt veka (FOTO)

11.06.2024

16:17

0

Autor: D. N.

Pre toga predata im je zastava uz želju za pobedama

Orlovi raširili krila! Piksijev tim krenuo na Evropsko prvenstvo, na ovo smo čekali skoro četvrt veka (FOTO)
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije krenula je ka Nemačkoj, na Evropsko prvenstvo. Na kontinentalni šampionat naš nacionalni tim čeka još od 2000. godine, kada se igralo u Holandiji i Belgiji. Doduše, tada je to bilo pod zastavom SR Jugoslavije.

Iz Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi, tim koji predvodi selektor Dragan Stojkovići Piksi krenuo je ka aerodromu Nikola Tesla, odakle će poleteti za Minhen, a zatim autobusom do Augzburga gde će biti baza Orlova tokom Prvenstva Evrope u Nemačkoj.

Tokom dana u Staroj Pazovi je bio i ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić i tom prilikom simbolično predao zastavu naše zemlje selektoru Stojkoviću i kapitenu Dušanu Tadiću uz želje da obraduju naciju dobrim igrama i rezultatima na Evropskom prvenstvu.

- Zastava u našem narodu tradicionalno ima simboličnu vrednost. Iz svake sportske borbe vraćali smo se kao pobednici, želim i fudbalskoj reprezentaciji da se vrati kao pobednik. To znači da ostanu zdravi, da daju sve od sebe i da odigraju najbolje što mogu u datom trenutku. U tom slučaju, mi ćemo bez obzira na rezultat biti zadovoljni.

Pozivam celokupnu fudbalsku i sportsku javnost u Srbiji da navijaju za naše fudbalere na drugačiji način nego što se navija za Crvenu zvezdu, Partizan, Vojvodinu ili neki drugi klub. Da gledaju samo ono što je lepo, sve ono dobro što rade igrači, selektor i ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije. Ako svi budemo zračili pozitivnom energijom, to će se reflektovati i na ekipu. Nemam uopšte dilemu da će igrači pružiti 110 odsto svojih realnih mogućnosti - rekao je ministar Gajić.

MN Press
 

Selektor Stojković okupio je svoje pulene za zajedničku fotografiju sa uvaženim gostom u hali Sportskog centra u Staroj Pazovi, a nakon toga izrazio zadovoljstvo što podrška našem državnom timu stiže sa svih nivoa.

- Posetu ministra sporta shvatamo kao gest velike podrške reprezentgaciji uoči najvećeg kontinentalnog takmičenja. Gospodin Gajić je bio vrhunski sportista i selektor, zna koliko je važno kada ekipa ima vetar u leđa od strane cele nacije. Odlazimo za Nemačku spremni da damo sve od sebe, da Srbiju učinimo ponosnom.

Nemojte da sumnjate da će ovi momci bukvalno dati i više od maksimuma. Naš cilj je da reprezentujemo svoju zemlju u najboljem mogućem svetlu. Uveren sam da ćemo se na kraju svi zajedno radovati. Ministru hvala na poseti i velikoj podršci koju nam pruža pred ovo veliko takmičenje - rekao je Stojković.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike