Piksi zna sastav za Engleze, pa zavapio pred put: Mislite da se neko bavi varanjem!?

11.06.2024

10:33

0

Autor: A. S.

Selektor kao i uvek sve objasnio do detalja

Piksi zna sastav za Engleze, pa zavapio pred put: Mislite da se neko bavi varanjem!?
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije danas kreće put Nemačke, gde će 14. juna početi Evropsko prvenstvo.

Pred put, selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi opširno je pričao na razne aktuelne teme.

- Sve teče po planu, ovaj deo priprema je protekao u najboljem redu. Uradili smo ono sto smo mislili, odigrali utakmice bez povreda i niko se ne žali. To me zadovoljava - rekao je selektor na početku, pa istakao da već sada zna startnu postavu za premijeru protiv Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu:

- Najbolje da ne znam. To sada nije za priču, ima vremena za taktičke varijante.

Piksi se potom dotakao i poraza Engleske od Islanda i loše atmosfere u taboru prvog rivala.

- Mislite da se neko bavi varanjem? To samo pokazuje da može da se odigra protiv svake ekipe, stvari se tako nameste. Ljudi komentarišu ovako ili onako. Ne obazirem se previše na protivnika u smislu igre. Napravili smo analizu, pogledali Sloveniju, Dansku i Englesku, da imamo kristalnu sliku…

Selektor je stanje nakon poraza objasnio na svom primeru.

- Nikome nije prijatno da izgubi, nijedan trener ne voli. Kao što ni meni nije bilo drago posle Beča, ali to nas ne remeti jer najbitnije tek dolazi. Nema nikakvog varanja, niti nečeg sto bi bilo slično tome.

Stojković je rešio i da stavi tačku na priče o tome da li ćemo Srbiju gledati sa trojicom štopera.

- Za vas je to famozna tema, za mene nije. Fudbal je odlična tema za razgovore, postoje različita mišljenja, fudbal je globalna igra i svi je komentarišu. Kao selektor pokušavam da izvučem maksimum, timski i individualno. Na meni je odgovornost, da izvučem iz ekipe talenat koji poseduje, a ne da diskutujemo o sistemu. Ako znate dobitni slobodno mi recite, pa da vidimo… Sistem je samo početna faza igre, ništa drugo, samo igrači da shvate principe igre - rekao je selektor, pa se dotakao fizičkih prednosti orlova, odnosno podatka da je Srbija najviša ekipa na šampionatu:

- I te kako je važan segment. Prekid igre je važan faktor, mnogo puta se pokazalo. Drago mi je što možemo u "boks" eri da se branimo, ali napadnemo i budemo opasni. Radimo na tome.

Kao i mnogo puta do sada, veruje se da će timska igra biti presudna.

- Timska igra i duh mora da nas nosi. Nema niti vremena, niti mesta individualnom prozivanju. Od prvog dana se baziram na to, igrači znaju i nema egzibicionizma. Srbiju predstavljaju na pravi način, posvećenost nas dovodi da se radujemo uspehu, a meč u Stokholmu je pokazao baš to. Trudio sam se maksimalno da se nađe 26 igrača. Zahvaljujući tom bonusu su još dodatna trojica.

Na kraju, selektor je imao i šta da poruči naciji.

- Neka nas bodre, da veruju u nas, nećemo ih nećemo razočarati, iako nema euforije kao pre dve godine. To je dobro za nas, da ne razmišljamo o osećanjima. Ipak, znam da su očekivanja velika, to je strast, patriotizam i to ne može da se iskoreni iz ljudi. Uradićemo sve da napravimo rezultat i obradujemo naciju. Znam da temperatura raste i da će svi gledati - zaključio je selektor Dragan Stojković Piksi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike