Menja se Superliga! Nema najdužeg zimskog raspusta u Evropi!

12.04.2024

16:47

0

Autor: A. S.

I sve to zbog inostranih takmičenja

Menja se Superliga! Nema najdužeg zimskog raspusta u Evropi!
Detalj sa meča Partizana i Napretka - Copyright MN Press

Tekuća sezone Superlige i Prve lige Srbije bliži se kraju, a Zajednica ovih takmičenja je predložila kalendar za novu sezonu, koji uključuje izvesne promene.

Prema novom predlogu, ideja je da takmičarska 2024/25 počne 19. jula, a da jesenji deo traje do 22. decembra. Međutim da zimska pauza bude kraća nego do sada i to za pola meseca, pa više neće biti najduža pauza u Evropi.

Kako je preneo Sportski žurnal, Zajednica je predložila da prolećni deo sezone počinje 1. februara, a glavni razlog ovih želja jeste i novi format Lige šampiona i Lige Evrope, koji će biti na snazi od naredne sezone.

Takođe, ove promene bi obuhvatile i Prvu ligu Srbije, čiji je početak planiran za 2. avgust a igralo bi se sve do 14. decembra, a drugi deo sezone od 22. februara do 25. maja. 

Baraž za opstanak bio bi zakazan za 28. maj i 1. jun, a promene uključuju i Kup takmičenje, pa bi tako šesnaestina finala Kupa bila zakazana za 30. oktobar, osmina finala za 4. decembar, četvrtfinale za 2. april, polufinale za 7. maj i finale za 27. maj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike