Težimo napadačkom fudbalu, ali mnogo zavisi od protivnika! Saša Lukić najavio duel sa Šveđanima, ali i Evropsko prvenstvo!

07.06.2024

21:02

0

Autor: G. F.

Srpski reprezentativac istakao da poštuje poslednjeg rivala pred Euro

Težimo napadačkom fudbalu, ali mnogo zavisi od protivnika! Saša Lukić najavio duel sa Šveđanima, ali i Evropsko prvenstvo!
Vlahović, Lukić i Mitrović - Copyright MN Press

Ostala je još jedna utakmica za fudbalere Srbije pred ono što ih čeka na Evropskom prvenstvu.

Pred meč sa Šveđanima (subota, 18.00) novinarima su se obratili selektor Dragan Stojković i reprezentativac Saša Lukić.

- Imam veliko mišljenje o Švedskoj, imaju dobar tim, već smo igrali dva puta u LN, oba puta smo bili uspešni. Sutra će biti jako teška utakmica i nadam se da ćemo izaći kao pobednici i iz ovog meča. Ovo je generalna proba pred EP i moraćemo da ispravimo neke greške koje smo pravili, ali bilo je dosta i pozitivnih stvari u igri. Sutra je poslednji meč i svesni smo toga, spremni smo. Spremali smo se za ovaj meč sa Švedskom i očekujem Srbiju u najboljem izdanju do sada - rekao je Lukić, pa dodao:

- Od početka, kako je Mister došao, težimo ka napadačkom fudbalu. Sve je stvar taktike i opredeljenja kako Mister želi da igra. Odgovara nam više da presingujemo, ali isto tako za odbranu nije lako. Treba da se branimo i napadamo podjednako.

Usledilo je pitanje da li od Orlova treba očekivati napadački fudbal i na Evropskom prvenstvu.

- Sve zavisi od utakmica, da budem iskren. Težimo napadačkom fudbalu, ali zavisi ko je rival. Englezi su prvi, ofanzivan tim su i favoriti za osvajanje EP. Moramo da budemo pametni, da znamo kad treba da se napada i kad da se branimo. Svako treba od igrača da preuzme više odgovornosti i da reagujemo pametnije i budemo racionalniji u donošenju odluka.

Nije se često dešavalo da fudbaleri idu na neko veliko takmičenje bez euforije među navijačima.

- Nije to nikakvo olakšanje, svako prvenstvo za nas je podjednako važno, i Evropsko prvenstvo kao i Svetsko prvenstvo ranije. Spremamo se da pokažemo najbolje što znamo i umemo. Pritisak će uvek postojati na nama igračima i svesni smo toga. Moramo da budemo spremni u glavama. Pritisak postoji, ali moramo da se nosimo sa tim - zaključio je Lukić.

 

 

Naši fudbaleri su odradili i trening na stadionu na kom će u subotu uveče sa Šveđanima odigrati poslednji meč pred EP, ali i uveličati oproštaj legendarnog Zlatana Ibrahimovića od fudbala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike