Piksi pred Šveđane pričao o Zlatanu, jačini rivala, ali i našem timu: Ovo nam je poslednji test, da ne ponovimo greške iz meča sa Austrijom!

07.06.2024

19:34

0

Autor: G. F.

Selektor Orlova najavio nekoliko izmena u odnosu na utakmicu u Beču

Piksi pred Šveđane pričao o Zlatanu, jačini rivala, ali i našem timu: Ovo nam je poslednji test, da ne ponovimo greške iz meča sa Austrijom!
Copyright MN Press

Još jedna provera i pravac Evropsko prvenstvo.

Fudbaleri Srbije svoj poslednji meč pred Euro igraju u Švedskoj, a ovaj duel imaće nekoliko važnih detalja. Najpre taj da će selektor Dragan Stojković videti sve što mora da vidi pred start EP sa Engleskom, a onda i taj da će se od fudbala oprostiti legendarni Zlatan Ibrahimović.

- Zlatan je jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala, drago nam je da će da se oprosti u meču sa Srbijom. Očekujem zbog svega lepu atmosferu. Ponavljam, Zlatan je važna figura u svetskom fudbalu, ostavio je veliki trag - rekao je Piksi novinarima u Švedskoj, pa nastavio:

- Ovo je utakmica koju gledate iz dva ugla. Nama je pripremna za Evropsko prvenstvo, a Švedska je odlična ekipa bez obzira na negativne epiloge u kvalifikacijama ili Ligi nacija. U procesu su stvaranja ekipe, oni imaju sedam igrača u Premijer ligi, trojicu u Seriji A, sve to govori o njihovom kvalitetu. Imaju igrače svetske klase. Očekuje nas definitivno teška utakmica. Za nas je to poslednji test, trudićemo se da odigramo na maksimalnom nivou i sprovedemo neke ideje koje spremamo za Evropsko prvenstvo. Da se ne ponove neke stvari iz meča sa Austrijom.

Objasnio je selektor i zbog čega je reprezentacija pred Evropsko prvenstvo izabrala da dve utakmice odigra u gostima.

 

 

- Stadioni odlični, atmosfera sjajna, igramo pred punim tribinama, naša dijaspora je velika, a želja nam je bila da odigramo dva meča protiv jakih rivala. Sve to ne treba da menja ništa pred naša očekivanja na Evropskom prvenstvu. To su odlične provere za nas. Biće par izmena u odnosu na Beč, verujem da će i Švedska i Srbija odigrati jednu kvalitetnu utakmicu.

Najavio je selektor Srbije posle meča sa Austrijom da će sa stručnim štabom uraditi detaljnu analizu. Sada je otkrio šta je viđeno.

- Radili smo analizu, gledajući brojeve, statistiku koja daju važne parametre, videli smo da smo imali tu rupu između 10 i 15 minuta. Na fizičkom planu smo bili u egalu, u nastavku dominantniji, kontrolisali smo igru. Izgubili smo, što ne volimo, ali kao tim smo reagovali, i posle izmena. Igrači su pokazali karakter, minus od dva gola nije mnogo uticao na njih. Iz svake utakmice izvlačimo pouke, svaki meč je dobra platforma za analizu. Dešavalo se da na početku meča sami sebe guramo u probleme koje kasnije moramo da rešavamo. Dešavaju se stvari koje ne očekujemo, a onda biramo teži put da se vratimo u igru. Trudićemo se da u narednim utakmicama budemo skoncentrisaniji na početku meča i kako počnemo i tako završimo utakmicu.

Srbija i Švedska igraju u subotu od 18.00 na "Firends Arena" stadionu u Solni (Stokholm).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike