Grobari nastavljaju borbu protiv Vučelića i Vazure: Očigledno je da drugog puta nema, ili mi ili oni (FOTO)

04.06.2024

16:38

0

Autor: 24sedam

FK Partizan je otet i, ne samo to, obezglavljen, osramoćen...

Grobari nastavljaju borbu protiv Vučelića i Vazure: Očigledno je da drugog puta nema, ili mi ili oni (FOTO)
Poruka navijača Partizana pred jednu od utakmica ove sezone - Copyright MN Press

Navijači Partizana su se ponovo oglasili u vezi sa dešavanjima u fudbalskoj sekciji crno-belih. Podsetimo, Grobari već duže vreme bojkotuju utakmice na stadionu u Humskoj pa je južna tribina prazna. Ali na gostovanja redovno idu.

Razlog je nezadovoljstvo radom čelnika, Milorada Vučelića i Miloša Vazure, mada je formalno, predsednik podneo ostavku. Ali je generalni direktor, Vazura i dalje na poziciji.

Saopštenje navijačke grupe prenosimo u celosti.

- Naša borba za slobodan Partizan traje već više od dvadeset godina.

FK Partizan je otet i, ne samo to, obezglavljen, osramoćen, doveden je na najniže grane od svog postojanja. U sedamdeset devetoj godini od osnivanja, sa ruiniranim stadionom na kome je obnovljena samo centralna svečana loža za njih i njihove saučesnike, okupatorska uprava FK Partizan je svojim kriminalnim delovanjem otuđila klub od svojih navijača.

Zajedno sa svojim saučesnicima koji su im to omogućili, Uprava FK Partizan drži da klub i nema navijače! Ono što je preostalo nije više Partizan kakav znamo i pamtimo. To je poligon za kriminalne radnje, podaničko delovanje i izlog beščašća.

Bez trunke stida i srama, Milorad Vučelić i Miloš Vazura, gospodare klubom na bezočan način, sprovodeći "talačku" krizu, sa jedinim ciljem - da nakon njih ovaj klub prestane da postoji.

Godinama smo ukazivali na očigledan privredni kriminal, protivpravno bogaćenje pojedinaca i neshvatljivu bahatost i neprihvatanje odgovornosti za katastrofalno stanje u klubu. Na početku prošle godine, u mirnom protestu kod Terazijske česme, jasno smo izneli zahteve ispred šireg fronta navijača Partizana i odabrali mirni bojkot utakmica na domaćem terenu, kao jedan vid protesta.

S obzirom na to da mirni protesti nisu urodili plodom, a da su nadležni organi ostali nemi, uključujući i saučesnike iz nelegitimne skupštine FK Partizan, odlučili smo da našu borbu izmestimo na ulice. U ovoj zemlji, kada odabereš put bez nasilja, kada jasno i artikulisano 99,9% navijača Partizana sa svih tribina mirno zahteva da se klub spasi, takvi zahtevi očigledno ostaju bez odgovora.

Kao što krčag ide na vodu dok se ne razbije, zajedno sa svima onima kojima je Partizan u srcu, odluka tribine je da odgovore na naše zahteve potraži na ulici.  

Vučelić i Vazura - crvena linija

Milorad Vučelić i Miloš Vazura su crvena linija u svakom od naših zahteva. Oko toga nema, niti će ikada biti kompromisa. Kao simboli kriminala i propadanja, kao simboli podaništva i pristajanja da budu statisti i saučesnici u ovoj lakrdiji, u kojoj je jedan od simbola ove zemlje sveden na status taoca, oni ne zaslužuju da samo budu smenjeni. Oni moraju biti isterani iz Partizana.  

Grobari Jug
 

Tokom svih prethodnih godina, borba protiv okupatorske uprave FK Partizan imala je različite modalitete, ali pošto nijedan od mirnih apela nije urodio plodom, a pošto se jezik razuma očigledno tumači kao slabost i strah, ovim putem pozivamo sve navijače Partizana da prepoznaju ovaj momenat i da zajedno sa matičnom tribinom smelo istupe i da na ulici pokušamo da vratimo ono što je naše.

Kada institucije zakažu ili sa prećutnim zadovoljstvom gledaju propadanje ovog nekada velikog kluba, ujedinjeni navijači Partizana će zajedno tražiti razrešenje ove talačke krize. Možda će onda neko obratiti pažnju, možda će se tek tada neko opametiti i reći - sada je dosta!

Očigledno je da drugog puta nema. Ili mi ili oni!

Za slobodan Partizan! Do konačne pobede - navodi se u saopštenju Grobara jug.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike