Partizan odgovorio na saopštenje igrača: Neistine, sve se održava u skladu sa Statutom!

29.05.2024

10:55

0

Autor: A. S.

Crno-beli su istakli jedno ime

Partizan odgovorio na saopštenje igrača: Neistine, sve se održava u skladu sa Statutom!
Miloš Vazura i Milorad Vučelić - Copyright MN Press

Stanje u fudbalskom klubu Partizan nikoga ne raduje. Crno-beli su još jednu sezonu završili bez trofeja, a mnogo je nezadovoljstva i udara sa raznih strana.

Tako se pojavilo saopštenje koje su potpisali bivši igrači crno-belih i legende kluba, a u kome se traži ostavka uprave. Međutim, iz Humske su se brže-bolje oglasili saopštenjem koje prenosimo u celosti i bez izmene:

- FK Partizan je primoran da se oglasi povodom današnjeg apela tzv.grupe bivših igrača kluba. Javnost u Srbiji, a prvenstveno svi koji vole Partizan najpre moraju znati da je saopštenje prepuno neistina, kleveta, insinuacija, lažnih optužbi, a pre svega se u saopštenju navode imena bivših igrača kluba, koji ni na koji način ne podržavaju apel.

Prema saznanjima kluba, bivši igrač FK Partizan Đorđe Tomić (koji je u javnosti poznat po svojim istupima i stavovima prema aktuelnom rukovodstvu, a koji su usmereni na unošenje nemira i razdora među svima koji vole Partizan) jedan je od inicijatora i kreatora apela, sa očiglednom željom da vaninstitucionalno i mimo Statuta kluba inicira nekakve promene. Javnost treba da zna da je isti Đorđe Tomić već bio angažovan u FK Partizan pre više od decenije, ali je na radnom mestu proveo ukupno 3 dana, samovoljno ga napustivši sa obrazloženjem da rad u omladinskoj školi kluba ''nije za njega''.

Skupština FK Partizan funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji su izabrani u januaru 2022.godine, sa mandatom do 2027.godine, u procedurama koje predviđa Statut kluba. Sednice svih organa kluba, pa i Skupštine, se održavaju u skladu sa Statutom kluba. 

Celokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubeđivanja ljudi da podrže apel, pa su se tako na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi kluba, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cele situacije. 

Takođe, nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama i zloupotrebama koje se navode u apelu, a obzirom da FK Partizan svake godine uspešno prolazi monitoring UEFA i proces licenciranja pri FSS, koji imaju uvid u celokupno poslovanje kluba. 

Autori saopštenja takođe navode nekakvo ''propadanje omladinske škole'', valjda želeći isto kako bi oni preuzeli rukovođenje školom, a realnost je takva da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da je omladinska selekcija kluba sa mnogo uspeha nastupala u UEFA ligi mladih, a da je škola u prethodnim godinama ''proizvela'' igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj – Vlahovića, Pavlovića, Milenkovića, Lukića, Živkovića i druge...

FK Partizan će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa Statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati - navodi se u saopštenju kluba iz Humske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike