Čelsi prvo pojačanje završio besplatno! Novi stub odbrane na Stamford bridž stiže iz Fulama!

01.06.2024

18:48

0

Autor: A. Š.

Plavci dogovorili sve detalje, ostale su formalnosti do ozvaničenja saradnje

Čelsi prvo pojačanje završio besplatno! Novi stub odbrane na Stamford bridž stiže iz Fulama!
Tosin Adarabajo - Copyright Profimedia

Iza Čelsija je još jedna razočaravajuća sezona na više nivoa. Rezultatski ponovo nisu bili ni blizu konkurencije za šampionski tron, a pošto su Premijer ligu završili na mestu koje na jesen vodi u Ligu konferencija došlo je do šokantnog rastanka sa Maurisijom Poketinom.

Da su stvari na „Stamford bridžu“ ozbiljno zbrkane od odlaska Romana Abramoviča sa čela kluba pokazuje i informacija da su „plavci“ završili prvo pojačanje pre nego što su ozvaničili Poketinovog naslednika.

Nije tajna da je Enco Mareska na pragu londonskog velikana, a dok se čeka njegova promocija čelnici Čelsija sklopili su dogovor sa dosadašnjim štoperom Fulama Tosinom Adarabajom.

Uticajni transfer insajder Fabricio Romano objavio je da kako su dve strane danas postigle usmeni dogovor, te da su medicinski pregledi zakazani za narednu nedelju, kada bi trebalo da budu i potpisani svi neophodni papiri koji su već spremni.

Visoki štoper je dete Mančester sitija, ali među „građanima“ priliku nikada nije dobio. Posle pozajmica u Vest Bromu i Blekburnu, 2020. godine stigao je u Fulam, gde je delio svlačionicu i sa srpskim reprezentativcem Aleksandrom Mitrovićem.

Nije Fulam hteo da ga se odrekne, ali u svojim rukama nije imao najsnažnijeg aduta - igranje u Evropi naredne sezone. Pokušali su na "Krejven kotidžu" to da nadomeste finansijskom ponudom koja je defanzivcu garantovala zvanje jednog od najpalećnijih fudbalera tima, ali je Adarabajo tu ponudu odbio u Aprilu.

Fudbaler rođen pre 26 godina u Mančesteru trebalo bi da bude novi stub odbrane „plavaca“, koju čeka velika rekonstrukcija s obzirom na odlazak Tijaga Silve u Fluminenze, te očekivanu prodaju Trevora Čalobe u Mančester junajted.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike