Orlići samo hrabro! Damjanovićeva četa igra za finale Evropskog prvenstva

02.06.2024

06:48

0

Autor: D. N.

Mada selektor ima jedan "problem" uoči polufinala sa Portugalcima

Orlići samo hrabro! Damjanovićeva četa igra za finale Evropskog prvenstva
Copyright MN Press

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije boriće se večeras za plasman u finale Evropskog prvenstva koje se održava na Kipru. Protivnik tima koji predvodi selektor Jovan Damjanović biće Portugal, a utakmica će početi u 18 časova po lokalnom, odnosno 17 po srednjeevropskom.

- Od početka smo se trudili da kroz jedan visok nivo igre dođemo do željenog rezultata. Nekako, to nas je i držalo najviše, ta vera u fudbal koji igramo. Još više od samog uspeha i rezultata koje smo ostvarili, raduje me način na koji smo došli do ovoga.

Trudili smo se da iz utakmice u utakmicu budemo bolji, tako nam se i kadar slagao, igrači su se oporavljali, da budemo kompletni kada je to najpotrebnije. Uvek ima prostora da budemo bolji, to i igrači znaju. Na to će nas naterati i vrlo kvalitetan protivnik kakav je Portugal.

Radujemo se i spremamo u dobrom ambijentu. Pridružili su nam se u Larnaci i ostali polufinalisti, u lepom smo društvu. Trudili smo se da dotle dođemo, korak po korak, bez neke velike euforije. Tako spremamo i narednu utakmicu, vrlo kratko smo slavili, vratili se u radnu rutinu i čekamo polufinale - kazao je za sajt FSS Damjanović koji zbog dve javne opomene, žutih kartona na utakmicama protiv Češke i Austrije neće biti u prilici da predvodi ekipu kraj terena.

- Naravno da nije lep osećaj, specifična je situacija… Oba kartona su došla zbog radovanja klupe nakon važnih pogodaka, ali generalno to je trenutak emocije, nemam bilo šta posebno da zamerim bilo kome.

Imam jako veliko poverenje u svoj stručni štab i, pre svega, u svoje igrače, tako da verujem da tu neće biti problema. Sve spremamo ranije, dugo smo zajedno, dugo se poznajemo i siguran sam da će sve izgledati kako treba - zaključio je selektor "Orlića", a plasmanu u finale se nadaju i Mihajlo Cvetković i Đorđe Ranković.

MN Press
Mihajlo Cvetković                                                                                                    

- Biće to izazovan meč, ne sumnjam i lep za gledanje. Ipak, s obzirom da smo u polufinalu, među četiri najbolje ekipe turnira, jasno je da nema lakog protivnika i da niko ovde nije slučajno. Nije bio lak put ni do polufianla, igrali smo sa ozbiljnim selekcijama, ali smo svojim trudom, željom i odnosom prema dresu zaslužili da se nađemo ovde.

Mislim da nema posebnog favorita, igra se jedna utakmica i zaista je sve moguće. Radimo zaista naporno, analiziramo protivnika i sve što želimo je da još jednom pružimo svoj maksimum za dres nacionalog tima i obradujemo svoj narod - izjavio je Cvetković.

- Sigurno da nas očekuje još jedna zahtevna utakmica. Priželjkujemo pozitivan ishod, baš kao protiv Austrije. Najbitnije je da smo svi zdravi, da smo zajedno, verujemo jedni u druge. Daćemo sve od sebe, biće to veliki dan za sve nas. Želimo da pobedimo, uđemo u finale i vratimo se sa medaljom u Srbiju - dodao je Ranković.

Posle meča Srbije i Portugala na teren će Danska i Italija, a ovaj meč će da počne u 19.30 po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike