Razbili kasicu: Novi premijerligaš doveo trofejnog Norvežanina za rekordnu sumu

21.07.2021

19:33 >> 19:42

0

Norvežanin je drugo pojačanje u ovom prelaznom roku

Razbili kasicu: Novi premijerligaš doveo trofejnog Norvežanina za rekordnu sumu
Copyright Printscreen/Brentford FC

Brentford je oborio klupski rekord po transferima, pošto je za 13,5 miliona funti (15,7 miliona evra) doveo Kristofera Ajera iz Seltika. Norveški defanzivac će ove nedelje proći i lekarske preglede i ozvaničiti saradnju sa novim članom Premijer lige.

Ajer je želeo da napusti Seltik na kraju sezone, a interesovanje su pokazivali Njukasl, Norič i Bajer Leverkuzen, ali je na kraju završio u Brentfordu.

– Kris je bio naš prvi izbor. Kao defanzivac ima potrebnu fizičku snagu, a duele u škotskoj ligi je lako rešavao. Može da nam pomogne u oba kaznena prostora, svojom snagom u vazdušnim duelima. Igrač je u pravim godinama i mislimo da je spreman za Premijer ligu. Može da se razvija kao igrač – naveli su iz Brentforda.

 

U Seltiku je bio pet godina, a došao je iz norveškog kluba Start. Igrao je u 170 utakmica, a osvajao je brojne trofeje tokom dominacije Seltika u Škotskoj, koju je u sezoni za nama okončao Rendžers.

 

Ajer je Brentfordu drugo pojačanje u ovom prelaznom roku. Frenk Onjeka je potpisao ugovor na pet godina, a stigao je iz Midjilanda.

Premijernu utakmicu u novoj sezoni Premijer lige odigraće 13. avgusta sa Arsenalom.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike