Kakav Mesi, kakav Levandovski, Žoržinjo je zaslužio Zlatnu loptu! Legenda Čelsija i Italije mimo sveta

21.07.2021

12:39

0

Na njegovoj strani su uspesi sa reprezentacijom i klubom

Kakav Mesi, kakav Levandovski, Žoržinjo je zaslužio Zlatnu loptu! Legenda Čelsija i Italije mimo sveta
Copyright Žoržinjo, Tanjug/Andy Rain/Pool Photo via AP

Apsolutno prvi kandidat za osvajanje “Zlatne lopte” je Lionel Mesi, ali ima i onih koji razmišljaju drugačije.

Jedan od njih je legenda Italije i Čelsija Đanfranko Zola, koji nema nikakvu dilemu da je u poslednjih 12 meseci najbolji igrač bio – Žoržinjo!

Što ima smisla. As Čelsija je osvojio Ligu šampiona, a odmah potom je sa Italijom postao i evropski prvak. On je bio jedan od ključnih igrača u rušenju Mančester sitija u finalu elitnog klupskog takmičenja, a bio je i jedan od najboljih igrača minulog šampionata.

– Pričamo o igračima kao što je Mesi, koji je radio izuzetne stvari sa reprezentacijom, i to po prvi put, ali ovo ne treba da ostane neprimećeno. Treba li Žoržinjo da dobije nagradu? Bilo bi zasluženo. Svom timu donosi opipljivu ravnotežu i ritam. Imao sam sreće što sam ga imao u Čelsiju i znam šta radi na terenu. Bilo bi zasluženo ne samo zbog igara na visokom nivou, već i zato što su timovi za koje je igrao bili izuzetni. To se mora uzeti u obzir – rekao je Zola.

Ipak, ovaj 29-godišnjak ima žestoku konkurenciju. Ne samo da su tu Mesi i Robert Levandovski, već i njegov saigrač Ngolo Kante.

Jasno, Mesi je glavni favorit, ovu nagradu je osvajao rekordnih šest puta. Ipak, Žoržinjo može da gaji nadu u činjenici da je Luka Modrić osvojio ovo priznanje 2018. kada je ostvario slične uspehe sa klubom i reprezentacijom, sa Realom je treći put uzastopno bio prvak Evrope, a sa Hrvatskom je neočekivano stigao do finala Mundijala.

Tada je prekinuo dominaciju Mesija i Kristijana Ronalda, koja je trajala punu deceniju. Pre Modrića, Zlatnu loptu su od 2008. dobijali ili Ronaldo ili Mesi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike