Legenda okačila kopačke o klin: Leonardo Bonući završio karijeru! (VIDEO)

29.05.2024

21:41

0

Ostavio je dubok trag u svetskom fudbalu

Legenda okačila kopačke o klin: Leonardo Bonući završio karijeru! (VIDEO)
Copyright Profimedia

Nekadašnji štoper Juventusa i reprezentacije Italije, Leonardo Bonući (37), odlučio je da završi profesionalnu karijeru. 

 

 

Legendarni defanzivac je poslednju sezonu odigrao u Fenerbahčeu, a odluku da se penzioniše doneo je nakon završetka turske Superlige. 

Bonući je svoju prve fudbalske korake napravio u Interu, ali u dresu Neroazura nije dobio pravu šansu. Usledila je pozajmica u Pizu, a onda i transfer u Đenovu. Međutim, ni tamo nije blista. Afirmaciju je stekao u Bariju iz kojeg je za 15.500.000 evra pojačao Juventus.

Za Staru damu je nastupao od 2010. do 2017. godine, a kratko je branio boje Milana. Za najveći italijanski klub odgirao je 502 utakmice. Bjankonere je nekoliko sezona predvodio kao kapiten, pre nego što je pojačao Union Berlin. Poslednja stanica u karijeri bio mu je istanbulski Fenerbahče.

Bonući je sa reprezentacijom Italije osvojio Evropsko prvenstvo 2020. godine. On je u finalnom meču protiv Engleske postigao izjednačujući pogodak, da bi kasnije bio proglašen za igrača utakmice. Za Azure je odigrao 121 meč.

Devet puta je osvajao Seriju A, u pet navrata Kup Italija, dok je 2016. proglašen za najboljeg fudbalera svoje zemlje.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike