Počelo je! Reprezentacija Srbije odradila prvi trening u Staroj Pazovi (FOTO)

28.05.2024

20:05

0

Orlovi se okupljaju

Počelo je! Reprezentacija Srbije odradila prvi trening u Staroj Pazovi (FOTO)
Copyright MN Press

Jedna grupa igrača koja se našla na konačnom spisku selektora Stojkovića za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pojavila se u utorak u toku dana u Sportskom centru u Staroj Pazovi i odradila trening lakšeg inteziteta.

Ako se ima u vidu da je 3. jun zvanični UEFA termin za početak priprema svih reprezentacija učesnika završnog turnira, jasno je da naši momci kojima klupske i druge profesionalne obaveze to dozvoljavaju, gore od želje da što pre počnu sa radom pred jedan od najvećih izazova u svojoj karijeri.

MN Press
 

- Svi ovi igrači nisu imali razloga da dođu ranije. Razgovarali smo sa njima i uverili se da shvataju ozbiljnost priprema za Evropsko prvenstvo. Atmosfera je sjajna što se može videti i po osmesima tokom celog treninga. Svi su zdravi što je za mene najvažnije. Motivacija je na izuzetno visokom nivou. Čekamo ostale momke da nam se pridruže i da već u Beču počnemo sa ključnom fazom priprema za prvu utakmicu. Imamo u Staroj Pazovi lepo vreme, odličan teren, veliku želju i sve druge neophodne uslove za jedan kvalitetan rad - rekao je Dragan Stojković za sajt FSS i uputio reči čestitke novopečenim mladoženjama Nemanji Gudelju i Andriji Živkoviću.

- Počeli smo i da ih ženimo. Lepo je to. Treba da osete tu novu liniju života koja podrazumeva više odgovornosti na svim nivoima. Sve protiče u jednom pozitivnom duhu i za mene je veoma ohrabrujuće što igrači jedva čekaju zvaničan početak priprema za Evropsko prvenstvo.

MN Press
 

 

Selektor se posle treninga dugo zadržao u razgovoru sa Filipom Mladenovićem, momkom koji je zadužen za pozitivnu atmosferu u našoj reprezentaciji.

- Šalili smo se malo, pitao sam ga koliko je sakupio nastupa za državni tim. Nije siguran, misli da je oko 30. Pratio sam grčko prvenstvo, ali sam želeo iz prve ruke da dobijem još neke informacije. Osvojili su Kup Grčke i spasili sezonu, jer bi Panatinaikos u suprotnom ostao bez plasmana u Evropu.

Mladenović je samo jedan od igrača sa spiska putnika za Nemačku koji je osvajanjem trofeja udario pečat na uspešnu sezonu u klupskoj konkurenciji.

- Imamo tandem iz Crvene zvezde koji se okitio Duplom krunom u Srbiji, Birmančević je sa Spartom takođe osvojio oba trofeja, Vlahović i Kostić su dali značajan doprinos u Juventusovom pohodu na trofej u Kupu Italije, Živković je šampion Grčke, Mladenović osvajač nacionalnog kupa… Sve to puno znači na psihološkom planu. Sa jedne strane je potvrda da su ti momci zasluženo na spisku za Evropsko prvenstvo, a sa druge, svakako velika profesionalna satisfakcija jer će ostati upisani zlatnim slovima u analima svojih klubova. Radujem se svakom njihovom uspehu, veoma je važno da u reprezentaciji imamo trofejne igrače koji zrače pobedničkim mentalitetom. Trofeji vam daju neku drugu dimenziju i potpuno novu energiju na planu motivacije za izazove u nastavku karijere.

MN Press
 

Možda će riznica trofeja srpskih igrača već u sredu uveče biti bogatija za još jedan pehar.

- Očekuje nas jedno lepo vreče pored malih ekrana. Najpre ćemo navijati za naše kadete koji se na Kipru protiv Austrije bore za plasmana među četiri najbolje reprezentacije u Evropi. Bio sam prethdonih dana u Larnaki i pružio im punu podršku u mečevima grupne faze šampionata. Bez obzira na rezultat utakmice sa Austrijom, dokazali su da mogu u perspektivi da budu budućnost srpskog fudbala. Posle toga, držimo palčeve našem Nikoli Milenkoviću u finalu Lige konferencija protiv Olimpijakosa koji je za mene lično, jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u evropskim takmičenjima - zaključio je Stojković koji će u petak u 11 sati biti na raspolaganju predstavnicima medija na prvoj zvaničnoj konferencije uoči Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike