Možemo da pobedimo Real u jednom meču! Trener Borusije veruje u podvig, zna šta mu nedostaje u finalnom meču!

28.05.2024

14:41

0

Autor: A. S.

U igri je mnogo više od trofeja

Možemo da pobedimo Real u jednom meču! Trener Borusije veruje u podvig, zna šta mu nedostaje u finalnom meču!
Edin Terzić - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Liga šampiona je stala u samo jednu utakmicu. 90 ili 120 minuta dele nas od naslova šampiona, a o njemu će odlučivati fudbaleri Borusije iz Dortmunda i madridskog Reala.

Taj susret na programu je u subotu, sa početom u 21 sat na kultnom Vembliju, a trener nemačkog sastava, koji u meč ulazi sa ulogom autsajdera, Edin Terzić veruje u osvajanje Lige šampiona.

- Igraćemo protiv izuzetno jakog tima, koji je često igrao finala, ali znamo da je sve moguće u jednom meču. Verovatno bi bilo teško da pobedimo Real u ukupnom skoru, ako bismo odigrali deset utakmica. Međutim, kad igramo jedan meč sposobni smo da pobedimo svaki tim na svetu - rekao je Terzić za zvanični sajt UEFA.

Terzić je pravo osveženje na trenerskoj mapi Evrope, pa se njegove reči naročito vrednuju. Tako je bio interesantan i njegov pogled na prethodne mečeve i pobede nad Njukaslom, Milanom, PSŽ-om, Atletikom i PSV-om.

- Iz utakmice u utakmicu bilo nam je sve teže. Kad smo već stigli ovako daleko želimo da učinimo i ovaj poslednji korak.

Na kraju, Terzić je priznao da mu nedostaje iskustva, upravo onog koje trener Reala Karlo Ančeloti ima na pretek.

- Pola svog života sam trener, a još mlad u ovom poslu. Koristim se zato iskusnijim ljudima kako ne bih pravio greške koje se mogu izbeći – istakao je Terzić i dodao da njegova ekipa može do titule ukoliko bude pokazala optimizam, zajedništvo, borbenost i hrabrost.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike