Novi kiks, ni pod razno: Zvezda mora da pobedi Mladost, ali i da misli na Kairat, ovo su starteri

24.07.2021

09:33 >> 10:26

0

Utakmica drugog kola Superlige na programu večeras, od 21:00

Novi kiks, ni pod razno: Zvezda mora da pobedi Mladost, ali i da misli na Kairat, ovo su starteri
Copyright MN Press

Crvena zvezda je od početka nove takmičarske sezone odigrala dve utakmice i za sada ne zna za pobedu. Sa Vojvodinom u Superligi nije bilo golova, a u Almatiju je u kvalifikacijama za Ligu šampiona upisan poraz.

Kako reče šef struke Dejan Stanković u najavi utakmice sa ekipom Mladosti, “Zvezda je jednako rezultat”, tako da je jasno da imperativ pobede protiv Lučanaca postoji. Ali isto tako, u Ljutice Bogdana ne mogu, a da ne misle o revanšu sa Kairatom. Samim tim, za očekivati je da bude i nekih promena u odnosu na prethodna dva meča.

pročitajte još:

To je uostalom trener prvaka Srbije i najavio. “Biće manjih promena” u odnosu na duele sa Vojvodinom i Kairatom. Takođe je dodao da su svi zdravi, osim Milana Gajića koji je imao manjih problema sa ramenom.

Dakle, za revanš sa Kazahstancima se mora sačuvati kostur tima, ali isto tako ne sme se potceniti Mladost. Moraće strateg crveno-belih da nađe pravi balans da odmori najvažnije igrače, ali i da izvede tim koji može bez mnogo problema da savlada goste koji su na startu poraženi od Radničkog 1923.

Jedino ime koje je Stanković konkretno najavio kao startera je Luis Dioni, koji će debitovati na “Rajku Mitiću”. Francuski napadač nije dobio šansu protiv “Stare dame” iz Novog Sada, ali jeste u Almatiju. Sada je na redu debi na terenu beogradske “Marakane”.

Na golu bi trebalo da bude kapiten Milan Borjan, a na mestu desnog beka Aksel Bakajoko koji se na toj poziciji oprobao i na pripremama. Uostalom, potrebno je i Gajića sačuvati za svaki slučaj.

Pročitajte još:

Kada je reč o štoperima, tandem bi trebalo da čine Aleksandar Dragović i Srđan Babić. Za sada nema naznaka da bi Miloš Degenek mogao da se vrati, mada je Stanković rekao da se na reprezentativca Australije i dalje računa. Šansu sa klupe će čekati Radovan Pankov.

Na levom beku mogao bi da bude Strahinja Eraković i na taj način bi se rešilo pitanje bonusa. Isto tako, standardni Milan Rodić bi dobio vremena za odmor.

Ispred bi trebalo da budu Seku Sanogo i Veljko Nikolić, a liniju još bližu golu Lučanaca bi trebalo da čine Gelor Kanga, Željko Gavrić i Filipo Falko koji je u Almatiju dobio šansu u završnici.

I kao što je rečeno, Dioni je prvi (i potvrđeni) izbor za najisturenijeg u timu.

Naravno, u protokolu treba očekivati i najvažnije igrače, jer ako lopta ne bude htela u gol kao protiv Vojvodine, Stanković će biti prinuđen da na teren uvede najbolje što ima.

Jer u ovom trenutku, novi kiks bi ozbiljno uzdrmao tim sa “Marakane”.

Tako da bi tim za večerašnji meč (21:00, TV Arena sport) trebalo da izgleda ovako: Borjan, Bakajoko, Dragović, Babić, Eraković, Sanogo, Nikolić, Kanga, Gavrić, Falko i Dioni.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike