Posle remija i poraza: Stanković priznao krivicu, a onda razrešio "dilemu Degenek"

23.07.2021

14:19 >> 15:26

0

Utakmica na stadionu Rajko Mitić počeće u subotu, u 21 čas

Posle remija i poraza: Stanković priznao krivicu, a onda razrešio "dilemu Degenek"
Copyright Dejan Stanković, MN Press

Posle neočekivano lošeg starta, fudbalere Crvene zvezde očekuje utakmica Superlige protiv ekipe Mladosti. U uvodnom kolu branilac titule je odigrao bez golova protiv Vojvodine, a zatim i izgubio od Kairata u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Duel drugog kola sa ekipom iz Lučana, koja je izgubila na startu nove sezone našeg šampionata, od Radničkog 1923 najavio je šef struke crveno-belih Dejan Stanković.

– Dolazimo iz utakmice gde nismo uzeli sve bodove i iz poraza sa gostovanja u Kazahstanu i sigurno da meč protiv Mladosti treba da nam vrati pobednosni ritam. Utakmica u kojoj neće biti kalkulacija, kao ni do sada. Očekujem dobar meč, da povratimo samopouzdanje i napravimo dobru uvertiru pred sredu (revanš sa Kairatom prim. aut) – kazao je Stanković, a zatim odgovorio na pitanje šta može da prelomi meč.

– Gol u pravo vreme. Zvezda je jednako rezultat. Da smo pobedili Vojvodinu 1:0, to bi bilo potpuno drugačije. Priželjkujem baš takvu utakmicu, ali da postignemo gol u pravo vreme kako bi olakšali dalji tok meča. Da momci kliknu na vreme. Ne možemo za četiri dana da zaboravimo ono što je urađeno prošle godine. U Zvezdi se piše istorija, ali se ne živi od starih zasluga i toga smo svesni takođe.

Bilo je priče i o Milošu Degeneku koji nije u prvom planu. I bio je prilično detaljan Stanković.

Proćitajte još:

– Vidim da se dosta priča o Degeneku… On je fenomenalan momak, profesionalac i ja nemam zamerke na njega. Ako nije u prvom planu u dva meča, ne znači da neće biti. Voleo bih da stavim tačku na rekla-kazala priče, nemam problem ni sa jednim igračem lično problem. Ne mogu da imam, samo sportski, kad neko ne igra naravno da je nezadovoljan. Dok sam ja igrao, i bio na klupi… Ja bih pojeo sve i to je normalno sportsko nezadovoljstvo.

Radi pošteno, ponaša se pošteno i ja sam taj koji pravi ekipu i meni niko ne sastavlja tim, ne govori mi kako da radim i šta da radim, projektujemo kako tim treba da izgleda, ali niko mi nikada nije rekao stavi ovoga ili onoga. Kad mi to kažu, neću ni biti trener Zvezde. Nema niko razlog to da mi kaže. Ne vidim problem, nema ličnih problema, stojim iza odluka, moja krivica je poraz u Kazahstanu. Ako me je nešto Zvezda naučila onda je to da je nemoguće moguće i da snovi mogu da se ostvare. Koliko god bio ovde, radiću samo za Zvezdu. Ko je Deki Stanković u odnosu na Zvezdu? Zvezda je iznad svakoga, pa i mene.

Pročitajte još:

Stankovića može da raduje činjenica da su skoro svi zdravi, a zatim je odgovorio na pitanje da li će neki igrači biti pošteđeni s obzirom da se bliži revanš sa Kairatom.

– Biće manjih promena. Trebaju nam utakmice, da malo uhvatimo takmičarski ritam, pobedimo i slično. Što se samog sastava tiče, imamo trening večeras i sutra ceo dan. Zdravstveni bilten je dobar. Gaji (Milanu Gajiću prim. aut.) je ispalo rame, ali doktor je uspeo da ga vrati i kroz konsultacije sa njim dobili smo informacije da je to bol i da se time ne reskira ništa više.

Takođe je najavio i da će novajlija Luis Dioni biti starter. Protiv Vojvodine sa zagrevao, ali nije dobio šansu umesto Nikole Krstovića. U Kazahstanu je igrao u drugom poluvremenu.

– Počeće kao napadač. Verujemo u njega, nema razloga da ne bude tako, nadam se da će na svom debiju na Marakani osetiti šta znači nositi dres Zvezde i da će ga ukrasiti golom. Što se bonusa tiče, tu imam dilemu, ali doneću odluku večeras.

Naredni rival, posle Mladosti biće Kairat koji ima ozbiljnih kadrovskih problema.

– Do nedelje mislim na Lučane, pa onda na Kairat. Tu nam je negde i taj meč u glavi. Imamo i mi neke probleme, imaju i oni. Igrali su sa četiri odbrambena igrača i još trojicom defanzivaca na sredini terena. Gledaćemo da rešimo to na najbolji način.

Za kraj je prokomentarisao i lučanski tim koji je u prvom kolu poražen golom od Radničkog 1923, golom Marka Mirića u sudijskoj nadoknadi.

– Gledao sam utakmicu i nerealno mi je da se završilo 0:1, kada su Lučani zaslužili da dobiju sa velikom razlikom. Igraju direktno, mnogo trče, vrše presing, ne menjaju svoj stil igre bili domaćini ili gosti. Od prvog momenta treba da nametnemo našu igru. Domaćini smo, igramo pred našim navijačima i samo idemo na pobedu.

 

Utakmica sa Lučancima biće odigrana u subotu, sa početkom u 21:00 (TV Arena sport), a za glavnog sudiju određen je Miloš Milanović.

Cene ulaznica za meč na “Rajku Mitić” su 300 dinara za severnu tribinu, 400 za istok, 500 za zapad, a 1.000 za VIP deo zapadne tribine. Za VIP lože 1 i 2 ulaz je 2.000 dinara, a za VIP galeriju 3.000.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike