Arena pokreće nove kanale, direktor najavio: Bože zdravlja, biće i Evrolige!

24.07.2021

17:02 >> 17:52

0

Premijer liga je šlag na torti

Arena pokreće nove kanale, direktor najavio: Bože zdravlja, biće i Evrolige!
Copyright Nebojša Žugić, Printscreen/TV Arena sport

Dolazak Premijer lige na kanale Arene sport izazvao je tektonske potrese kod ljubitelja fudbala u Srbiji i regionu. To je bila tema dana i nedelje, a negde je ostala po strani informacija da će se prenositi svih 380 utakmica.

Sada je generalni direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić otkrio da će se ova televizija širiti, odnosno da će otvoriti još tri do pet novih kanala!

Na kanalima ove sportske televizije stalno postoji sadržaj, a ljubitelji sporta mogu da gledaju utakmice bukvalno 24 sata dnevno, kako u fudbalu, tako i u košarci, odbojci, rukometu, vaterpolu…

– Mnogo je to sadržaja, to je više od 100 uživo prenosa svakog vikenda. Mi ćemo definitivno morati da pokrenemo još tri do pet Arena sport kanala. Vodili smo računa o tome i kada smo kupovali sve ove sadržaje. Naš cilj jeste da rastemo, a sa tih tri do pet kanala mislim da gledaoci neće moći da razmišljaju uopšte za koji kanal da se opredele – rekao je Žugić u emisiji “Kao nekad” na Areni sport.

Dolazak najboljeg fudbala Engleske je prema njegovim rečima “šlag na tortu”.

– Mi smo se stvarno potrudili da obezbedimo najbolja moguća prava gledaocima. To je deo naše strategije, najavili smo još pre tri godine da ćemo gledaocima obezbediti najbolje na svetu. Premijer liga je šlag na torti koju smo pripremali obezbeđujući prava za ostale lige. A to i nekako ide uz Arenu, gde su Liga šampiona i ostala UEFA takmičenja. Od sledeće godine mislim da neće biti ljubitelja fudbala koji će biti biti imun na Arenu.

Proces kupovine

Bilo je posle toga u delu javnosti i optužbi na račun Arene i Telekoma, pogotovo od konkurencije, ali je Žugić mirno objasnio kako je došlo do kupovine, a onda se osvrnuo i na te navode.

– Proces je bio vrlo zahtevan, dosta dugo je trajao. Mi smo prava obezbedili u drugom krugu nadmećući se sa nekim od najvećih svetskih agencija i brodkasterima iz regiona. Tu trku smo pobedili, čestitam svima, a najviše se radujem zbog naših gledalaca.

Što se tiče drugih stvari, mi nemamo sve. Nemamo NHL, NFL, Bundesligu… Ja nisam komentarisao kupovinu Granda. Nemam ništa protiv, naravno. Oni imaju Grand, mi imamo Premijer ligu i sve je okej. I neka niko ne vodi računa da li tu postoji računica. Pogotovo kada taj proizvod imate na šest sezona. Vrlo brzo će biti pokrenut servis u kome će gledaoci za 150 ili 250 dinara, treba još da napravimo računicu, moći da vidite hajlajtse i najbolje poteze iz svih ovih liga, fudbalskih i košarkaških takmičenja. Ko neće dati 200 dinara da to vidi?

Pisali smo već, Arena ima jako širok spektar sportova i liga koje se prenose, ali je Žugić najavio i dalje ambicije.

– Fali nam Evroliga, ali, Bože zdravlja, biće i toga. Mnogo je gledalaca i treba zadovoljiti sve ukuse – odgovorio je Žugić uz osmeh.

Boks i MMA

Posebna priča su borilački sportovi.

– Nismo mi slučajno pokrenuli Arena fight channel, ne zato što sam ljubitelj borilačkih sportova, nego pratimo trendove. Borilački sporti su u ekspanziji u celom svetu. Presrećan sam što smo boks vratili u život. Bio je na aparatima, pa smo ga vratili, a sada imamo Svetsko prvenstvo. Tu moram da se zahvalim predsedniku republike Aleksandru Vučiću i vladi Srbije. Oni su nam dali ozbiljan vetar u leđa. Kao kruna te lige dolazi Svetsko prvenstvo u Beograd, posle 43 godine. Učestvovaće između 800 i 1.000 boraca. Bio je Roj Džons junior, očekujemo Majka Tajsona. Moguće je da dođe i Džošua i Stalone, ali da ne pričam još. AIBA je postala ozbiljna organizacija dolaskom Umara Kremljova. Mi smo jako bliski partneri sa njima.

Nebojša Žugić i Roj Džons džunior, Privatna arhiva

Tu je i MMA.

– Mi smo pokrenuli domaću ligu, to je na Areni, sjajni su borci. Cilj nam je da neko od te dece dobije priliku da se bori u Brejvu (Brave). Nije to neki iznos, ali smo prepoznali na vreme da će to rasti, Bahreinci koliko su ozbiljni u tome. Oni su rešeni da Brave bude broj 1 kada je MMA u pitanju – rekao je Nebojša Žugić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike