Zvezdini funkcioneri jednoglasni! Titula zaslužena, dominacija nastavljena!

03.05.2024

07:26

0

Autor: D. N.

Iako je ostalo još četiri kola do kraja, pitanje titule je rešeno i matematički

Zvezdini funkcioneri jednoglasni! Titula zaslužena, dominacija nastavljena!
Terzić, Mrkela i Mijailović - Copyright MN Press

Posle osvajanja nove, sedme uzastopne i 35. ukupne titule, u Crvenoj zvezdi su imali razlog za zadovoljstvo. O odbrani trona, pričali su i generalni direktor Zvezdan Terzić i trener Vladan Milojević.

Takođe su se oglasili i predsednik Svetozar Mijailović i sportski direktor Mitar Mrkela.

- Čestitam igračima, stručnom štabu, menadžmentu, zaposlenima i celokupnoj zvezdaškoj javnosti na osvajanju 35. titule šampiona države. Višegodišnja dominacija je nastavljena, a cilj sa početka takmičarske godine ispunjen. Crvena zvezda je i tokom ove sezone pokazala da je najbolji tim u Srbiji. Kako je vreme prolazilo, tako su i igre bile bolje.

Četiri kola pre kraja prvenstva smo i matematički obezbedili titulu i još jednom pokazali da sa svakodnevnim posvećenim radom možemo iz godine u godinu da postavljamo standarde. Zvezda će nastaviti da raste i raduje svoje navijače, koji su i ove sezone bili naša najveća snaga - poručio je Mijailović, a da je titula zaslužena smatra i Mrkela.

- Turbulentan period je iza nas. Iako smo imali bodovni zaostatak na polusezoni, prolećni deo takmičenja smo odigrali gotovo bez greške. Upravo to se potvrdilo i u direktnim okršajima sa večitim rivalom, kada smo dominirali na sva tri susreta. Pojačanja su u drugom delu sezona pokazala kvalitet i opravdala očekivanja svih u klubu. Uz to pružena je šansa i mladim igračima, koji su je iskoristili na najbolji mogući način, te se još jednom potvrdilo da Zvezdina deca imaju veliki potencijal.

Posedujemo nesumnjiv kvalitet i bilo je jasno da će rezultati kako vreme bude odmicalo biti sve bolji. Jedan cilj je ispunjen, ali nas očekuje borba za duplu krunu. Verujem da ćemo biti pravi u finalu Kupa Srbije i obradovati navijače još jednim trofejom - zaključio je Mrkela.

MN Press
 

O velikom uspehu je pričao i Marko Marin.

- Ponavljamo dobre rezultate, iz godine u godinu, a to je u sportu najteže. Ipak, to je i najlepše. Znamo koliko su titule važne zvezdašima i da je naš primarni zadatak da svake sezone budemo šampioni Srbije. Nije bilo lako, dugo smo se ove sezone trkali, ali je presudilo to što smo kvalitetnija ekipa.

Pokazali smo to u večitim derbijima i ne postoji više dilema oko toga da je Zvezda i ove sezone, kao i prethodnih šest bila bez premca u Srbiji. Interesantno je da sam prvobitno deo ovog niza titula postao kao igrač, a da sam sada funkcioner, tako da sam svestan kako to deluje iz obe uloge, i osećaj je sjajan. Nadam se da ćemo osvojiti i Kup Srbije, te upisati četvrtu duplu krunu u nizu - istakao je Marin, tehnički direktor.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike