U Radničkom tvrde da je ovo atak na klub! Sportski direktor za 24sedam otkrio da li će Kragujevčani igrati u Evropi naredne sezone!

23.04.2024

14:57

0

Nikome nije jasno zašto se sve događa dan pred najvažniju utakmicu

U Radničkom tvrde da je ovo atak na klub! Sportski direktor za 24sedam otkrio da li će Kragujevčani igrati u Evropi naredne sezone!
Fudbaleri Radničkog 1923 - Copyright MN Press

Radnički iz Kragujevca u sredu igra polufinale Kupa Srbije i nalazi se na korak od najvećeg uspeha u istoriji kluba. Međutim, dan ranije, FSS je obelodanio da je zahtev Kragujevčana za licenciranje u Evropu, odbijeni od strane UEFA.

Iz Kragujevca, u razgovoru za 24sedam, navode da je to loš tajming za ekipu koja je ove sezone pravo osveženje u domaćem šampionatu.

- Pre svega želim da kažem da je malo indikativno da sve to izlazi dan pred najbitniju utakmicu u istoriju Radničkog, kao što je indikativno da izlazi da naš trener odlazi u Hajduk iz Splita dan pred utakmicu sa Čukaričkim, to nam otvara određno polje da nekome možda nije u interesu da Radnički bude u ovoj poziciji - rekao je na početku razgovora za 24sedam sportski direktor kluba, Slavko Perović i dodao: 

MN Press
Darko Ramovš i Slavko Perović                                                                              

- Što se tiče licence, mi smo podneli sve zvanično, sva potrebna dokumenta koja je komisija tražila od nas. Čeka se revizorska kuća da da konfirmaciju našeg poslovanja i mi imamo, ubeđenje od strane revizorske kuće, od strane fudbalskog saveza da je to pitanje dana će licenca za Radnički iz Kragujevca biti rešena. Na prvostepenoj komisiji nažalost revizorska kuća nije stigla da izda taj izveštaj, ali na drugostepenoj imamo, ne obećanje, ali ta neka uverenja da je sve uredu i da će Radnički sledeće godine sigurno imati licencu za evropsko takmičenje.

Nekadašnji fudbaler siguran je da će njegov klub, ukoliko to zasluži u Kupu ili prvenstvu, naredne sezone igrati u Evropi.

- Ali kažem vam, Radnički će imati licencu za evropsko takmičenje, samo je malo indikativno što se ovo radi pred najbitniju utakmicu u istoriji kluba jer to možemo da shvatimo i kao atak na nas da se poremete naši igrači, da se poremeti naš stručni štab i navijači i ja sam siguran da će momcima sutra ovo biti i dodatni motiv da u najbitnijoj utakmici pokažu da je Radnički veliki klub i Kragujevac velki grad i da će sutra odbraniti Radnički od svih tih spoljnih faktora.

Kako je došlo do pisanja, kako pred Čukarički, tako i današnjih, Perović nije siguran. Nije želeo da aludira i bilo koga ističe.

Fešta pred polufinale Kupa

- Sprema se velika fešta u Kragujevcu, ceo grad je u euforiji, prodaja karata ide kao nikada do sada, očekujem pun stadion, očekujem energiju na stadionu. Momci su uradili puno, ali to malo paradoksalno zvuči, nismo uradili ništa. Sigurno najveća utakmica u istoriji Kragujevca, za većinu njih verovatno i najveća utakmica u njihovim karijerama, nešto što može da im promeni život. Vojvodina ima naše veliko poštovanje, mislim da je u prednosti u odnosu na nas, oni svake godine imaju neku utakmicu ovog tipa, da li polufinale ili finale Kupa ili utakmicu koja direktno odlučuje za neko evropsko takmičenje. Njima dajem ulogu favorita, i kao klub i kao tim imaju veliko poštovanje Radničkog ali ćemo se potruditi da odemo preko granice svojih mogućnosti, da napravimo neke lepe stvari i za klub i za grad - naveo je Perović pred meč u Kupu.

- Stvarno ne znam i meni nije jasno zbog toga što pišemo jednu lepu priču, imamo divljenje cele Srbije to što radimo sa jednim od najmanjih budžeta u ligi, ljudi nas prate, gde kod da se okrenemo nailazimo na pohvale i onda dan pred utakmicu se desi to što se desi bez bilo kakvog razloga, tako da stvarno ne znam niti aludiram na bilo koga, vreme će pokazati da sam u pravu i da će Radnički dobiti licencu, naravno ukoliko se izbori kroz Kup ili prvenstvo i imati mogućnost da se takmiči u Evropi. Mislim da će onaj ko to radi, nama dati samo jos jedan motiv da sutra pokazemo pravo lice - istakao je Perović i još jednom potvrdio da je klub ispunio sve kriterijume pobrojane na sajtu FSS-a - sportske, infrastrukturne, personalno-administrativne, pravne kao i finansijske:

- Mi smo sve kriterijume ispunili, jedino što se čeka jeste izveštaj revizorske kuće što se tiče poslovanja Radničkog, a mogu slobodno da kažem da su, ako ne najčistiji u Srbiji, onda jedni od najčistijih, zbog toga što mi funkcionišemo kao Privredno društvo i mi smo pod gradom i mi imamo gradskog revizora koji svakog meseca kontroliše naše poslovanje kao javnog preduzeća, ne kao fudbalskog kluba i tu sigurno neće biti nikakvih problema. Jedino je stvar vremena zbog toga što smo mi prikupljli dokumentaciju malo jer nam je ovo prvo licenciranje za evropsko trakmičenje u istoriji kluba, ali opet kažem što se licence tiče, da se narod ne brine, Radnički će je dobiti. Nadam se da ćemo finiširati sezonu mestom u Evropi i obradovati Kragujevčane, ali što se tiče licence niko ne treba da brine.

Kragujevčani se sada moraju fokusirati na polufinalni meč Kupa Srbije koji je na programu u sredu od 16 sati, a rival će im na Čika Dači biti ekipa Vojvodine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike