Bruka Velšana! Pet godina nakon smrti Emilijana Sala izračunali koliko su oštećeni što Argentinac nije zaigrao u Premijer ligi!

21.04.2024

21:27

0

Autor: A. S.

Sramota, sve se vrti oko para

Bruka Velšana! Pet godina nakon smrti Emilijana Sala izračunali koliko su oštećeni što Argentinac nije zaigrao u Premijer ligi!
Sala - Copyright Profimedia

Pogibija Emilijana Sala i pet godina kasnije nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a velški Kardif sada oživljava traume čitave javnosti.

Sala je u momentu tragedije bio tek otkupljen igrač Kardifa od francuskog Nanta, a Velšani su u međuvremenu izračunali koliko su oštećeni što Argentinac nikada nije debitovao za njihovu ekipu.

Kardif sada, pet godina kasnije, traži čak 120,2 miliona dolara naknade od Nanta zbog pogobije napadača! Oni su preračunali da je postojala 54,2 odsto šanse da bi ostali u ligi, da je Sala bio u timu.

Inače, ovo je odgovor Velšana francuskom klubu, sa kojim su u sukobu od momenta kada je Sala pronađen mrtav. Naime, FIFA je presudila u korist Nanta i naredila Kardifu da im isplati šest miliona evra za obeštećenje. Tu nije bio kraj, nekoliko godina kasnije, FIFA je naredila Kardifu da plati više od 11 miliona evra i tako zapravo isplati čitavo obeštećenje za fudbalera.

Podsetimo, Sala je poginuo u januaru 2019. godine, kada je krenuo u Kardif na promociju povodom potpisivanja ugovora, a mala letelica u kojoj se nalazio srušila se tokom nevremena. Kasnije je utvrđeno da su na ovom letu prekršeni brojni propisi

Argentinac je pre toga prošao lekarske preglede u Kardifu, vratio se u Nant kako bi završio sa papirologijom, a onda je morao nazad već na prvi trening. Međutim, njegova velika želja da igra u Premijer ligi prestala je da postoji u tom avionu, a nakon pada letelice, u javnosti su se oko njegove smrti i ugovora prepucavali kako klubovi, tako i menadžeri, pa je od svega načinjena loša slika.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike