Tragična smrt Emilijana Sale dobila šokantan nastavak! Ukleti avion bio je osuđen na propast! (VIDEO)

21.09.2022

14:45

0

Autor: 24sedam

Isplivao video snimak fudbalera neposredno pred poletanje

Tragična smrt Emilijana Sale dobila šokantan nastavak! Ukleti avion bio je osuđen na propast! (VIDEO)
Screenshot 2022-09-21 at 16.37.31 - Copyright Printscreen/Twitter/BBC

Tragična smrt Emilijana Sale dobila je šokantan nastavak. Argentinski fudbaler, koji je poginuo u avionskoj nesreći na letu od Nanta do Kardifa 2019. godine, sva je prilika da nije imao šansu da živ stigne na konačno odredište.

Jer, kako isplivavaju novi detalji svetska javnost iznova ostaje zaprepašćena sa koliko nebrige su odgovorni postupili u slučaju napadača koji je neposredno pre kobne noći postao najskuplje pojačanje u istoriji Kardifa.

Podsetimo, pre izvesnog vremena svi su ostali zapanjeni saznanjem da pilot Dejvid Ibotson nije imao odgovarajuću dozvolu za letenje, a danas je BBC objavio još šokantnije detalje, propraćene poslednjim poslednjim videom Sale, nekoliko desetina minuta pre nego što je avion koji ga je prevozio završio na dnu Lamanša.

 

 

Naime, ugledni britanski medij došao je u posed šokantnog razgovora Dejvida Ibotsona sa neimenovanim prijateljem, u kojem je pilot „ukletog aviona“ otkrio svom sagovorniku da je imao problem na letu od Kardifa do Nanta kada je krenuo po Salu.

- Leteo sam i samo sam čuo bum. Pitao sam se šta nije uredu. Svi parametri su bili OK i još uvek sam leteo. Ipak, to ti privuče pažnju. Ovaj avion mora nazad u hangar – kazao je Ibotson.

Nažalost, svoju intuiciju i dotadašnje iskustvo nije poslušao. Avion se kobne noći našao na pisti u Nantu spreman za poletanje, a dan pre tog čina Ibotson je u razgovoru sa prijateljem dodao:

- Obično, prsluk za spasavanje mi stoji između sedišta, ali sutra ću ga obući.

Sudeći po ovom razgovoru, pilot je očigledno osećao da nešto sa avionom nije kako treba. Ipak, to ga nije sprečilo da nesrećnog Salu stavi u njega i uputi se na put bez povratka, a kako je još ranije pisano, tragičan kraj predosetio je i sam fudbaler čija poslednja poruka prijateljima ledi krv u žilama.

- Uplašen sam. Avion izgleda kao da će se raspasti. Ne znam hoće li me iko tražiti, jer me sigurno neće pronaći – čujno prestravljenim glasom ispričao je Sala.

Tragedija u kojoj je Argentinac (28) izgubio život dogodila se 19. januara, a telo Emilijana Sale pronađeno je u olupini aviona na dnu Lamanša 7. februara. Telo Dejvida Ibotsona do danas nije pronađeno.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike