Stanković odveo Fradi do titule, pa pričao o vožnji Ferarija: Ferencvaroš je veći od svih!

21.04.2024

13:23

0

Autor: G. F.

Srpski trener posebno istakao podršku koju je imao tokom boravka u Italiji zbog bolesti sina

Stanković odveo Fradi do titule, pa pričao o vožnji Ferarija: Ferencvaroš je veći od svih!
Dejan Stanković - Copyright Profimedia

Fudbaleri Ferencvaroša potvrdili su dominaciju u Mađarskoj i još jednom osvojili šampionsku titulu.

Sada sa srpskim stručnjakom Dejanom Stankovićem na klupi. Predsednik kluba Gabor Kurbatov kratko je objasnio sve što je dovelo do novog trofeja.

- Prvenstvo je sve bolje, protivnici sve jači. Biće uzbudljiva i naredna sezona. Tajna ovog proleća je Dejan Stanković! On je pravi Srbin koji voli što je ovde - rekao je Kurbatov, prenosi mozzartsport.

A nekadašnji trener Crvene zvezde nije krio zadovoljstvo zbog osvajanja titule, ali i načina na koji se do nje došlo.

- Osvojiti titulu je najvažnija stvar, to je šesta u nizu za klub, ali za mene je prva. Želeo bih da se zahvalim predsedniku Gaboru Kurbatovu, on me je od početka hrabrio i podržavao. Isticao je uvek da smo svi mi porodica, da se držimo zajedno u dobru i zlu. Takođe bih želeo da se zahvalim sportskom direktoru Tamašu Hajnalu na podršci. Blisko smo sarađivali tokom cele sezone i donosili teške odluke. Ferencvaroš je veći od svih, želim da se zahvalim članovima osoblja i mojim igračima, bez njih ne vredim ništa. Prvi meseci su bili teški, ali smo posle priprema u Španiji odlično počeli prolećnu sezonu. Od 3. februara igramo odlično. Sa izuzetkom dva meča Lige konferencije, neporaženi smo.

Stanković se posebno osvrnuo na teške dane koje je proveo u Italiji zbog bolesti sina.

- Ekipa mi je dala snagu dok sam bio u Milanu. Treći gol protiv ZTE-a mi je značio sve, kada sam video kako 20 igrača slavi zajedno - poručio je Stanković i zaključio:

- Vredno smo radili za ovaj trofej. Imamo dvanaest pobeda ovog proleća i dva remija. Želim da uživam u uspehu. Nije dovoljno da imate Ferari, morate da znate i da ga vozite, a igrači su mi pomogli u vožnji ove čudesne mašine!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike